Održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Na osnovu člana 41.stav 5. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama (“Sl.glasnik RS“ broj 87/18) člana 3. Odluke o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije Gornji Milanovac („Sl.glasnik opštine G.Milanovac“ broj 5/19), članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac na 36. sednici, održanoj, elektronski u uslovima proglašene vanredne situacije, zbog elementarne nepogode – poplave prouzrokovane jakim kišnim padavinama i izlivanjem vodotokova, dana 29.06.2020. godine sa početkom rada u 12,00 časova, jednoglasno su doneli sledeće,

ZAKLjUČKE

1. Sprovode se neophodne mere na otklanjanju posledica od elementarne nepogode a Opštinske komisije vrše procenu štete na poljoprivrednom zemljištu, građevinskim objektima i infrastrukturi.

2. Obavezuje se Opštinska uprava da sačini izveštaj o proceni štete od elementarne nepogode i dostavi nadležnim Ministarstvima i Štabu za vanredne situacije.

3. Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gornji Milanovac je stabilna.

4. Svi kapaciteti Doma Zdravlja i Opšte bolnice su u funkciji praćenja stanja, prevenciji širenja zaraze i pružanja medicinske pomoći obolelim licima od virusa COVID-19.
– Ponovo je aktivirana COVID ambulanta
– Testiraju se sva lica sa simptomima na virus COVID i lica iz mreže kontakata obolelih
– Od ponovnog aktiviranja COVID ambulante, ukupno je pregledano 250 lica a testirano je ukupno 130 lica od kojih je 8 lica pozitivno na virus COVID-19 i svi su medicinski zbrinuti.

5. Nalaže se JKP “Gornji Milanovac“ da u cilju sprečavanja širenja virusa, počev od danas 29.06.2020.godine, redovno sprovodi mere dezinfekcije javnih površina: glavnih ulica, trotoara i prostora oko Doma-a Zdravlja, Opšte bolnice, Opštine i Pijace.

6. Nalaže se JKP “Gornji Milanovac“ da postavi cisternu sa dezinfekcionim sredstvom koje upravnici zgrada, odgovorna lica javnih objekata i građani, mogu besplatno da preuzmu u cilju sprovođenja dezinfekcije.

7. Nalaže se svim upravnicima stambenih jedinica za kolektivno stanovanje kao i odgovornim licima javnih objekata da na glavnom ulazu postave dezobarijere i pojačaju higijenu ulaza, stepeništa, hodnika, liftova i dr.
Izdati obaveštenje za javnost

Sednica Štaba je završena u 12,40 časova.

OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

NAČELNIK
Milorad Dimitrijević

KOMANDANT
Dejan Kovačević

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.