Održana Redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Crveni krst Gornji Milanovac i Zavod za transfuziju krvi Kragujevac danas je sproveo Redovnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u zgradi Okružnog načelstva u terminu od 11 do 16 sati.

Davalac krvi može biti svaka zdrava odrasla osoba od 18 do 65 godina kod koje se lekarskim pregledom i proverom krvne slike, odnosno nivoa hemoglobina, utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu koja bi krv primila. Na teritoriji Republike Srbije muškarci daju krv na tri, a žene na četiri meseca.

Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta, Gornji Milanovac

Danas je nešto manji odziv nego inače, najveći broj dobrovoljnih davalaca dolazi između 11 i 12 sati, a što se tiče epidemioloških mera, sve su preduzete pa građani mogu biti sigurni tokom ove humane akcije – rekao je Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta Gornji Milanovac.

Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi je za dve nedelje, a iz Crvenog krsta apeluju na sugrađane koji su u mogućnosti da učestvuju u ovoj humanoj akciji.

Pored akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, milanovački Crveni krst organizuje redovnu akciju prikupljanja članarine koja prema Ivovićevim rečima za zaposlene članove iznosi 100 dinara na godišnjem nivou.

Pozivamo sve firme i pojedince koji su u mogućnosti i koji žele da pomognu radu Crvenog krsta, novac uplate na žiro račun Komercijalne banke: 205-0000000019340-74 – rekao je Ivović dodajući da, iako je Crveni krst na opštinskom budžetu sa oko 42% , za humani rad i aktivnosti ove organizacije značajne su donacije kako bi brojne akcije, aktivnosti i projekti bili realizovani u humane svrhe.

Inače, Crveni krst Gornji Milanovac ima preko 5000 članova.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.