Održana prva sednica Gradskog veća u Čačku u novom sazivu

Na prvoj sednici Gradskog veća u Čačku u novom sazivu doneta je doluka o resornim zaduženjima svakog od 11 većnika, od kojih je sedam novih članova.

Radovan Jovanović (nestranačka ličnost) zadužen je za oblast privrede, zapošljavanje i informatičko društvo, Spomenka Šipetić (SNS) za finansije, investicije i upravljanje projektima, Milorad Jevđović (PUPS) za komunalnu delatnost, Slavica Dragutinović (SNS) za brigu o porodici i sprovođenje mera populacione politike, Nemanja Trnavac (SPS) za omladinu, sport i turizam,  Dragomir Šipetić (PUPS) za socijalnu zaštitu i imovinu, Biljana Kočović (SNS) za resor zdravstva i zdravstvene zaštite, Vladimir Ristović (Pokret socijalista) za bezbednost i vanredne situacije, Milan Lukić (nestranačka ličnost) za poljoprivredu i razvoj sela, Dragan Filipović (SNS) za urbanizam, saobraćaj i građevinarstvo i Miloš Papić (SPS) za obrazovanje, nauku i kulturu.

“Uz čestitke novim i starim članovima Gradskog veća ubeđen sam da će svoj posao iz svojih oblasti obavljati na zadovoljstvo svih građana Čačka”, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović.

Prema rečima Todorovića, 19. avgusta Mirjanu Đoković, za oblast zaštite životne sredine, i Milana Bojovića,  za oblast mesne samouprave i infrastrukture, ponovo je imenovao za svoje pomoćnike.

Naveo je da se neće žuriti sa izborom trećeg pomoćnika za oblast društvenih delatnosti i da će se truditi da nađu kvalitetno rešenje.

Osim ostalog, većnici su doneli odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora Javno komunalno preduzeća za grejanje “Čačak”, Javnog preduzeća za urbanističko i prostorno planiranje, građevinsko zemljište i puteve “Gradac”, kao i za načelnika Gradske uprave za urbanizam”.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.