Održana 42. sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Na osnovu člana 41. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl.glasnik RS“ broj 87/18), Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti („Sl. glasnik RS,br.15/2016, 68/2020) Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 („Sl. glasnik RS“, br. 66/2020,93/2020,94/2020.) člana 3. Odluke o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije Gornji Milanovac („Sl.glasnik opštine G.Milanovac“ broj 5/19), članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac na 42. sednici, održanoj elektronski u uslovima proglašene vanredne situacije zbog elementarne nepogode – poplave prouzrokovane jakim kišnim padavinama i izlivanjem vodotokova, dana 29.07.2020. godine sa početkom rada u 12,00 časova, jednoglasno su doneli sledeće:

Zaključke

 1. Epidemiološka situacija od zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji opštine Gornji Milanovac je sledeća:Ukupan broj sa pozitivnim nalazom je 84 lica od kojih je:
 • 12 lica hospitalizovano u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu
 • 4 lica hospitalizovano u KC Kragujevac
 • 32 lica izlečeno
 • 32 lica je u kućnoj izolaciji
 • 4 lica preminulaTrenutno ima hospitalizovanih još 17 lica sa simptomima zarazne bolesti COVID-19 za koje se očekuju rezultati testiranja (u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu 12 lica u KC Kragujevac 1 lice i u Opštoj bolnici u Čačku 4 lica.
 1. Obavezuje se JKP Gornji Milanovac da nastavi spovođenje mera dezinfekcije javnih površina: glavnih ulica, trotoara i prostora oko objekata državne uprave i lokalne samouprave a naročito oko Doma zdravlja, Opšte bolnice, zgrade Opštine, zgrade Policijske stanice, pijace, objekta PU “Sunce“.
 2. Obavezuje se JKP Gornji Milanovac da i dalje ima na raspolaganju cisternu sa dezinfekcionim sredstvom koje upravnici zgrada, odgovorna lica javnih objekata i građani mogu besplatno da preuzmu u cilju sprovođenja dezinfekcije.
 3. Nastavljaju se radovi na sanaciji putne infrastrukture mostova i deonica rečnog korita, ostećenih u elementarnoj nepogodi – poplavama na ugroženom području opštine za koje i dalje na snazi Odluka o proglašenoj vanrednoj situaciji od poplava.
 4. Sprovođenje mera kontrolišu nadležne inspekcijske službe Opštinske uprave koje imaju obavezu da izveštaj o preduzetim merama redovno dostavljaju svakog ponedeljka do 12,00 časova Opštinskom štabu za vanredne situacije.
 5. Nadležne inspekcijske službe Moravičkog okruga kada vrše nadzor na teritoriji Opštine Gornji Milanovac, izveštaj o preduzetim merama dostavljaju Opštinskom štabu za vanredne situacije.

Sednica štaba završena je u 12:30 časova.

Moravički Portal / Opštinski štab za vanredne situacije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.