Održana 16. sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac

Danas je u Maloj sali opštine održana 16. sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac.

Na dnevnom redu, pored razmatranja predloga operativnog plana za zaštitu od poplava II reda, bila je i informacija o usvajanju Izveštaja o radu za 2019. godinu i Plana rada za 2020. godinu na sednici Skupštine Opštine koja je održana 10. februara 2020. godine.

Na sednici je bilo govora i o smanjenju rizika u slivu Zapadne Morave, te o izradi Memoranduma o saradnji 18 opština koje su na području ovog sliva.

Načelnik štaba, Milorad Dimitrijević rekao je da je Opštinski štab za vanredne situacije u prethodnom periodu za potrebe Jedinica civilne zaštite već obezbedio veći deo neophodne opreme koji je stavljen u funkciju.

Rešili smo u potpunosti autonomni sistem veza za potrebe Štaba i Jedinica civilne zaštite koji ćemo moći da korstimo u narednom periodu. On je već u funkciji, a danas je i praktično proveren i to je nešto na šta možemo da se oslonimo u budućnosti.”

Na sednici su dodeljene Zahvalnice onima koji su u toku prethodne godine pokazali dobre rezultate u radu, a u pitanju su vatrogasno-spasilačka jedinica opštine Gornji Milanovac i Mesna zajednica Dragolj. Priznanja je uručio predsednik opštine Dejan Kovačević.

Opširnije ovoj temi pogledajte u centralnoj informativnoj emisiji ,,Dan’’ na TV GM Plus u terminima od 18:30h, 20:00h i 22:00h.

Moravički portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *