Održana 13.sednica Skupštine opštine Lučani

U Guči je danas održana 13.sednica Skupštine opštine Lučani na kojoj su odbornici jednoglasno usvojili predlog odluke o budžetu opštine Lučani za 2020.godinu.Realni prihodi budžeta planirani su u iznosu od 780 miliona, a rashodi 759 miliona dinara, pa je predviđen suficit od oko 20 miliona dinara.

„Projektovanim budžetom za poljoprivredu je planirano više novca nego 2019. i to 38 miliona, a za sport 13 miliona.Za održavanje puteva planirano je oko 85 miliona, povećana su izdvajanja sa socijalnu zaštitu i prvi put iz budžeta biće izdvojeno 3 miliona dinara za vantelesnu oplodnju.U izradi budžeta rukovodili smo se interesima građana Lučana“, rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Kada je reč o investicionim ulaganjima, pored velikih ulaganja u putnu infrastrukturu, predsednik Dolović istakao je projekte koji su u toku kao što je je projekat kompletne rekonstrukcije Srednje škole u Guči.Završen je tender i za završetak sportske hale u Lučanima, a rok za završetak radova je devet meseci.I za sledeću godinu planirane su brojne investicije.

Na 13.sednici SO odbornici su usvojili rešenje o imenovanju Milije Milenkovića za direktora JP „Dragačevo putevi“ na novi četvorogodišnji mandat. Milenković je jedini konkurisao i ispunjava sve konkursom tražene uslove.Na sednici je razmatran i usvojen program rada ovog preduzeća za 2020.godinu, kao i plan i program zimske službe ovog preduzeća za sezonu 2019/2020.godine.

Odbornici su usvojili i programe poslovanja za 2020.godinu, JP „Rzav“ Arilje, JKP „Duboko“ Užice, Biblioteke opštine Lučani.Data je saglasnost na rebalans finansijskog plana Doma zdravlja Lučani za 2019.godinu, a usvojen je i izveštaj o funkcionisanju sistema odbrane od grada na teritoriji radarskog centra „Užice“ u toku 2019.godine.Data je saglasnost i na odluku o pristupanju opštine Lučani tradicionalnoj smotri i manifestaciji sporta i fizičke kulture „MOSI“, kao i na predlog rešenja o davanju saglasnosti na planove upravljanja zaštićenih prirodnih dobara u Dragačevu.

Odbornici su na 13.sednici SO usvojili i predlog odluke o boravišnoj taksi koju je korisnik usluge smeštaja obavezan da plaća kada koristi uslugu smeštaja izvan svog mesta prebivališta. Takođe, boravišnu taksu plaćaju i ugostiteljski objekti kao i ugostitelj koji kao fizičko lice pruža uslugu smeštaja u seoskim ili objektima domaće radinosti. Prema odluci, cena boravišne takste je 90 dinara za svaki dan boravka i naplaćuje se istovremeno sa naplatom usluge smeštaja, dok su objekti koji pružaju uslugu smeštaja dužni da plaćaju hiljadu dinara po svakom ležaju na godišnjem nivou.

Radio D / Moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *