Održan Svetosavski šahovski turnir u Gornjoj Trepči

U Domu Mesne zajednice Gornja Trepča u subotu je održan 31. Svetosavski šahovski turnir. Jedan od turnira sa najdužom tradicijom u našoj zemlji, od prošle godine, organizuje i posebno takmičenje za decu. Glavni pokrovitelji ove manifestacije su Mesna zajednica Gornja Trepča, Atomska banja i Grad Čačak.

Predsednik šahovskog kluba Gornja Trepča, kaže da je turnir iz godine u godinu sve masovniji. Ove godine na turniru bilo je ukupno 95 takmičara, 63 odrasla učesnika i 32 dece. Osim iz Čačka i Gornjeg Milanovca, takmičari su pristigli i iz drugih gradova, a turnir je dobio internacionalni karakter učešćem dva takmičara iz Bugarske.

Turnir u Gornjoj Trepči, registrovan je i na sajtu FIDE, Svetske šahovske organizacije, a ove godine učestvovala su 4 internacionalna majstora, 3 FIDE majstora i 2 velemajstora. Turnir je povlačenjem prvog poteza, otvorio Stanimir Cane Nikolić, šahovska legenda bivše Jugoslavije, i prvi čačanin sa titulom velemajstora.

Glavni sudija na turniru u Gornjoj Trepči bio je Zoran Novoselski, internacionalni majstor i zvanični FIDE sudija, a na dečjem turniru sudio je Ivan Dimitrijević, FIDE instruktor i trener šahovskog kluba Borac iz Čačka. U kategoriji za odrasle pobedu je odneo internacionalni majstor Ivan Marinković iz Čačka, drugo mesto pripalo je FIDE majstoru Zoranu Miloševiću iz Kragujevca, a treće mesto zauzeo je Milko Popčev, velemajstor iz Bugarske.  Na dečjem turniru, prvoplasirani je bio Andrija Đoković iz Čačka, a drugo i treće mesto pripalo je kraljevčanima Novaković Strahinji i Pantović Bojanu.Najbolje plasirani milanovčanin bio je Al Atarji Sami koji je zauzeo 4 mesto, a među decom istakao se Stefanović Miloš kao osmoplasirani.

Mirjana Milićević / moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *