Održan prvi Milanovački Pobednik

Vikend za nama dao je svima dokaz da i najstarija sportska disciplina na svetu gimnastika, ima vrlo ozbiljnu perspektivu u Gornjem Milanovcu. Održan je prvi po redu „Milanovački Pobednik 2020“, rekreativno gimnastičko takmičenje za veliki broj dece iz našeg grada uz učešće gostiju iz Čačka.

Takmičenje su zajedničkim snagama organizovali gimnastički klub „Takovski Grm“ i gimnastičko udruženje „Panter“, a pod pokroviteljstvom opštine Gornji Milanovac i sportsko-rekreativnog „Breza“.

“Pre svega smo hteli da promenimo svest kod ljudi, da oni koji dođu da gledaju ovakvo takmičenje shvate da gimnastika nije opasna, već potpuno suprotno, vrlo je korisna za rast i razvoj dece. Tako smo došli na ideju da zajedno organizujemo ovo nadmetanje za decu od predškolskog uzrasta, pa sve do srednjoškolaca. Samo takmičenje se odvija u dve grupe, odnosno A i B program. A program obuhvata decu koja su malo duži period posvetila bavljenju gimnastikom i rade nešto teže vežbe, kao što su salto, premeti, greda, dok mlađa grupa, koju čine početnici, spada u B program, koji podrazumeva osnovne stvari u gimnastici”, pojasnio nam je samo takmičenje jedan od glavnih protagonista i ogranizatora istog, trener u gimnastičkom udruženju “Panter”, Marko Drinjaković.

Trener u gimnastičkom udruženju “Panter”, Marko Drinjaković

Na samom takmičenju videli smo učešće preko stotinu decu, različitih uzrasnih kategorija. Sama nadmetanja su obuhvatala A i B nivo, tako da je publika, koja se pojavila u sasvim zavidnom broju mogla da vidi na kom su stepenu gimnastičke veštine deca iz našeg grada, a i da svakako prepozna neke mlade talente koji imaju obećavajuću perspektivu ispred sebe.

Možete da vidite da ovde ima dosta talentovane dece, za koju se nadamo da će nastaviti sa treniranjem i radom. Sad da li će to biti ovde u Milanovcu ili u nekim gimnastičkim centrima koji su profesionalniji i mogu da pruže više mogućnosti za napredak. Tako da, nadamo se da ćemo se u najskorijoj budućnosti moći pohvaliti kako smo iznedrili nekog ozbiljnog gimnastičara/gimnastičarku na državnom nivou. Jednostavno, radimo na tome- iskren i pun pozitivnog iščekivanja je bio trener Drinjaković.

Ono što posebno treba istaći, to je vrlo predan rad gimnastičkih trenera i trud koji se jasno vidi na svakom koraku. Nadamo se samo da će sve to biti prepoznato od strane sportskih organizacija u našoj zemlji i da će godine pred nama doneti samo napredak na polju gimanstike u Gornjem Milanovcu.

“Nama je cilj da u dogovoru sa ostalim klubovima iz Gornjeg Milanovca i okoline u narednom period omasovimo gimnastiku, da privolimo što više dece da se oprobaju u gimnastičkim veštinama. Prvi plan nam je da na godišnjem nivou organizujemo bar dva, tri zajednička takmičenja i tako približimo ovaj sport što širem spektru ljudi”, zaključio je Drinjaković.

Sada nam ostaje samo da se nadamo da ćemo za nekih desetak godina, govoriti sa ponosom o tradicionalnom Milanovačkom Pobedniku!

Ognjen Vranić / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *