Odmor na Lozanjskoj terasi

Ima jedno mesto. Skriveno od gradske buke, gde se služi domaća Kosina hrana, cveta muškatla, a životinje su kućni ljubimci. Ovog leta, kao u pesmi „Haustora“ pođimo na selo, tamo još ima mira. Takvo je seosko domaćinstvo „Lozanjska terasa“ u selu Lozanj, oko 15-ak kilometara od Gornjeg Milanovca i na samo dva sata od Beograda, među zelenim poljima i travama, daleko od gradske gužve, gde galame samo ptice, zrikavci i domaće životinje.

Foto: Moravički Portal

Ovde ćete upoznati neobično svojeglave i bistre kozice Jelisavetu i Betu, jedog razmaženog mačka, psa Cezara i odred nakostrešenih ćurana koji će vas radoznalo posmatrati pored jezerceta s patkama. Sve je sasvim prirodno, domaće i zdravo. Prema rečima Zorice Radojković, domaćice „Lozanjske terase“, trenutno boravi par gostiju, a oni koji se ponovo vraćaju, rado su viđeni i već su prijatelji Radojkovića, ljubaznih vlasnika ovog seoskog domaćinstva.

Zorica Radojković, domaćica Lozanjske terrase

Trenutno imamo goste, nismo radili u prvom talasu epidemije, ovo je za sve čudna sezona, jer imamo dosta rezervacija ali i dosta otkazivanja, što je u skladu sa epidemiološkom situacijom.- rekla je za GM PRESS Zorica Radojković, vlasnica „Lozanjske terase“ i dodala – jako se radujemo kada nam gosti ponovo dođu, što znači da smo ostavili lep utisak i da im se kod nas dopada.

Na ovom seoskom domaćinstvu gostima se služi isključivo domaća hrana koju domaćini proizvode, a za decu su posebna atrakcija životinje koje su gotovo kućni ljubimci i koje svi gosti hrane. Turistički vodič “Lozanjske terase” je dečak Andrija, sestrić vlasnice Zorice koji poznaje sva tajna mesta i vidikovac sa kog se pruža živopisni seoski krajolik, a ukoliko se upustite u avanturu, otkrićete vidikovce sa pogledom na  Rudnik i Ovčar i Kablar sa druge strane ka Čačku.

Preporučujem domaćim turistima da dođu, da malo zavire u naša sela, ova situacija je mnoge domaće goste naterala da odmor provedu u Srbiji i da otkriju lepote svoje zemlje. –rekla je Zorica, dodajući da novi gosti na “Lozanjsku terasu” dolaze uglavnom po preporuci.

Nedaleko od Loznja su Koštunići, Ravna Gora, Rajac. Dan je plav a vazduh čist. Poneki oblak i dašak vetra. Neka seoska avantura među novim i starim prijateljima, počne.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.