Odložen Međunarodni filmski Festival „Srpski Holywood“ u Mutnju

Ovog leta propustićemo još jedan filmski događaj. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u zemlji,  otkazan je 9. Međunarodni filmski festival „Srpski Hollywood“ u Mutnju, koji je trebalo da se održi 1. i 2. avgusta. Od 2011. godine, ovde se organizuje nacionalni, ali od ovog leta i međunarodni filmski festival koji je naišao na odličan odziv publike i učesnika iz celog sveta.

Ivan Jakovljević, organizator Međunarodnog filmskog Festivala Srpski Holywood

Na žalost, publike i posetilaca, zbog trenutne situacije morali smo da otkažemo filmski festival ispod natpisa „Srpski Holywood“u selu Mutanj planiran za početak avgusta. – rekao je za GM PRESS Ivan Jakovljević, organizator Međunarodnog filmskog festivala „Srpski Holywood“ i dodao –događaj smo samo odložili, festival će se održati online 26. i 27. septembra kako bismo ispoštovali brojne autore koji su se prijavili za festival. Ove godine smo imali oko 600 prijava iz čitavog sveta, što je u odnosu na prošlogodišnjih 400 znatno više, pa sam kao organizator festivala veoma zadovoljan jer smo privukli toliku pažnju.

Neobično mesto ispod poznatog natpisa koji noću svetli na Rudniku i vidi se sa puta ka Beogradu zainteresovalo je brojne filmejkera i ljubitelje filma iz čitavog sveta, a publika će na zvaničnom sajtu Filmskog festivala uskoro imati priliku da pogleda izbor najboljih filmova koji će ove godine biti prikazani online.

Reč je o eksperimentalnim, dugometražnim, kratkometražnim, dokumentarnim, naučno-fantastičnim i drugim žanrovima nezavisnih filmova koje promoviše Međunarodni Filmski festival, bazirajući se na kvalitetu i autentičnosti.

Planirani Muzički festival na kome je trebalo da nastupe bendova iz Beograda; „Moussaka“, „Crno dete“ i drugi, takođe se otkazuje, na žalost brojne publike Filmskog festivala.

Ostaje da se nadamo da će sledeće godine, deseti jubilarni Međunarodni filmski festival biti održan pod sjajem zvezda srpskog „Holywooda“, gde posetioci u bioskopu na otvorenom uživaju u filmovima i u neverovatnoj energiji mesta, odakle se vidi Šumadija i najveći broj avgustovskih zvezda padalica sa drugog platna.

Do tada, na brdu čekaju adrenalin ljuljaška, Čkaljin vajat i krčma u planini.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.