Odbornik SNS-a Aleksandar Maksimović osudio napad na prostorije stranke u Čačku

Jedan od viđenijih članova Srpske napredne stranke u Čačku i dugogodišnji odbornik u Skupštini grada Aleksandar Maksimović oglasio se saopštenjem za javnosot u kome osuđuje sinoćno kamenovanje prostorija SNS u centru grada.

Saopštenje prenosimo u celini.

“U vreme kada Srbija i pored svih nedaća, pre svega onih izazvanih pandemijom virusa COVID 19 i posledicama koje ona nosi, kao i brojnih izazova na međunarodnoj političkoj sceni, uspeva da zabeleži izvanredne rezultate, najvećeg protivnika i oponenta u svemu pozitivnom i naprednom nalazi, na žalost, u delu svojih građana. I to onom znatno manjem, ali ostrašćenom do bezumlja. Umesto da se okrenu radu, proizvodnji, izgradnji i napretku zemlje u svakom pogledu, malobrojni građani Srbije, doduše dokazano potpomognuti i podržavani od nekih inostranih struktura, odušak za svoje najverovatnije lične frustracije i nezadovoljstvo pre svega samima sobom, pronašli su izlaskom na ulice pojedinih gradova i svoju agresiju usmerili ka državnim institucijama, policiji, ali i privatnoj imovini, uništavajući je i rušeći. Naravno, mete su im bila i sedišta Srpske napredne stranke u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Užicu, Čačku… Kada nisu mogli da nas pobede na izborima, voljom naroda, onda su verovatno smatrali da svoj revolt treba da iskažu bacanjem kamenica i razbijanjem naših stranačkih prostorija. Što je najporaznije, u tome niko nije ni pokušao da ih spreči i tu pre svega mislim na one čiji je zadatak da štite javni red i mir. Mogli su čačanski naprednjaci vrlo lako da se organizuju i sakupe bar deset puta više svojih članova i simpatizera na ulicama i nauče pameti te usijane glave, ali to bi vodilo samo daljem produbljivanju podela i eskalaciji sukoba, što u krajnjem zbiru ne bi bilo dobro ni za grad, ni za našu državu i društvo u celini. Trebalo bi oni koji organizuju ovakve skupove i bahanalije da se zapitaju kako bi se osećali da im se pred kućom okupi nekoliko desetina ostrašćenih bezumnika i počnu da im uništavaju imovinu. Vi, koji sve ovo radite, stavite prst na čelo pre nego što se latite organizovanja nečega čemu niste dorasli i što ne možete da kontrolišete, osim ako vam nije bio cilj da upravo do ovoga i dođe.

Zanimljivo je da se niko od političkih faktora u gradu, kako opozicionih, vanparlamentarnih, tako i onih koji sa Srpskom naprednom strankom u Čačku učestvuju u vlasti, nije oglasio i osudio ovakve incidente. Pošto se strasti smire i stanje vrati u normalu, što verujem da će se dogoditi vrlo brzo, mnogi će pohrliti da traže privilegije i funkcije, a kada se treba, makar formalno, javno suprotstaviti ovakvom ponašanju i bar ga principijelno osuditi, e onda ih nigde nema. Ali, što se kaže, ko zna zašto je sve ovo dobro!”

Aleksandar Maksimović odbornik u Skupštini grada Čačka

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.