Odbojkaši OK Metalac Takovo hvataju zalet za start Prve lige Srbije

Protekla sezona za odbojkaše OK Metalac Takovo bila je vrlo turbulentna, ali konačan utisak, obzirom da je to bio debi nastup u drugom po jačini ligaškom takmičenju u našoj zemlji, je bio dosta dobar, šta više može se smatrati odličnim.

Pred start ovogodišnjeg šampionata, apetiti su slični, a to je pokušaj da se domognu plasmana u elitu srpske klupske odbojke, pa se sa pripremama krenulo još početkom meseca avgusta.

Miloš Ignjatović, prvi trener OK “Metalac Takovo”

“Ušli smo u četvrtu nedelju priprema već. U suštini trebalo bi danas ili koliko sutra da se definitivno zna da li će šampionat otpočeti onako kako je planirano, a to je prve nedelje oktobra. Super liga kreće već kroz dve sedmice, tako da generalno svi ulazimo u neku završnu fazu priprema za narednu sezonu. Nama je još negde u podsvesti žal za prošlom sezonom. Bili smo najbolji od te tri prvoplasirane ekipe, ako se posmatra međusobni skor, ali se završilo kako se završilo”, donekle se sa setom u glasu kazao je prvi trener OK “Metalac Takovo” gospodin Miloš Ignjatović.

Nikola Jestrović, primač servisa

“Treniramo po dva puta dnevno i uhvatili smo dosta dobar ritam. Okupili smo se prvog avgusta tako da je iza nas više od mesec dana zajedničkog treniranja. Odigrali smo nekoliko pripremnih utakmica, tako da celokupni dojam nije toliko loš, već naprotiv. Liga bi trebala otpočeti drugog oktobra i nadam se da će se naša forma do tada uzdizati, pa da će na samom startu sve to dobro izgledati”, nadovezao se startni primač servisa žutih Nikola Jestrović.

Posmatrajući klubove koji će nastupiti u narednoj sezoni Prve lige Srbije i njihove igračke potencijale, a tu pre svega mislim na Spartak iz Ljiga i Novi Sad, pa i donekle Karađorđe i Klek, može se reći da momke u žutom čeka dosta teških iskušenja, ali reči trenera Ignjatovića svakako ulivaju poverenje u dobar konačan rezultat:

“Mislim da treba da uđemo maksimalno koncentrisasno i bez pritiska. Tu mislim na svaku utakmicu pojedinačno. Prošle godine smo krenuli dosta jako, pa je onda forma opala i došli su neki neplanirani kiksevi. Ove sezone ćemo pre svega težiti da budemo među prvih 4,5 ekipa, pa ako se otvori prilika za Super ligu ili za baraž za popunu iste pokušati tu šansu da iskoristimo. Po svemu sudeći, ponajviše po kvalitetu naših rivala, ova sezona će biti dosta teža od prethodne”.

Što se tiče samog igračkog kadra, vidno je dosta promena. Promenjen je igrač na poziciji startnog tehničara, a doveden je i proveren i iskusan srednji bloker izmedju ostalih.

“Izvršili smo određene rotacije igrača na određenim pozicijama. Došao nam je Vladan Aleksić, koji je naš Milanovčanin, kao veliko pojačanje na poziciji srednjaka. Kao dizač doveden je Dino Oković iz ekipe Brčkog, igrač sa ogromnim inostranim iskustvom i to je vrlo bitna promena. Iskreno, pre svega, mislim da izgledamo nešto zrelije u  odnosu na prošlu godinu, a tu je od velikog značaja i iskustvo stečeno igranjem prošle sezone u drugom po kvalitetu takmičenju u zemlji Srbiji”, zaključio je trener Ignjatović.

Ako sve bude po dosadašnjem planu OSS, liga će startovati prvog vikenda u mesecu oktobru, dakle ostaje još dobrih mesečak dana za pripreme momaka Metalac Takova. Sa entuzijazmom i željom koji su se dali primetiti na treningu, nema sumnje da će prvo kolo šampionata dočekati u odličnoj formi, željni pobeda i uspeha.

Moravički Portal / Ognjen Vranić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.