Od testiranih 13 osoba dve su pozitivne na Covid 19

Od testiranih 13 osoba dve su pozitivne na Covid 19, tako da je ukupno obolelih na području opštine 8, rečeno je danas na Konferenciji za novinare Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac. U predhodna 24 sata zabeleženo je  jedno kršenje zabrane kretanja lica starijeg od 65 godina, koje je  kažnjeno  sa 50.000 dinara.

Zbog novih mera Vlade Republike Srbije, odnosno, Policijskog časa koji će trajati od petka u 17 sati do ponedeljka u 05 sati ujutru, prodavnice će u petak raditi do 16 sati, subota i nedelja će biti neradni dani.  Penzioneri će nabavku moći da obave u petak od 04-07 ujutru.

U vreme Policijskog časa dozvoljena je šetnja kućnih ljubimaca svako veče od 23-01, u trajanju od 20 minuta ne više od 200 metara od mesta prebivališta. Pod istim uslovima, vlasnici svoje ljubimce mogu izvesti u šetnju u subotu i nedelju od 8-10 sati.

Još jednom apelujem na sve naše građane da se čuvaju, budu disciplinovani i da narednih 10-tak dana svi zajedno sa većom disciplinom izbegnemo kažnjavanja. Mi ćemo sa naše strane uraditi sve preventivne mere da zaustavimo širenje virusa, ali to ne možemo sami bez podrške naših sugrađana – istakao je Dejan  Kovačević, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *