Od subote radi Gradski bazen

Od subote 27. juna 2020. godine Milanovčani će moći da uživaju na Gradskom bazenu, koji će zvanično biti otvoren za sve posetioce od 9 časova ujutru.

Zbog obilnih padavina u drugoj polovini juna, ove godine Gradski bazen počinje sa radom nešto kasnije u odnosu na prethodne godine. U subotu, kada je najavljeno otvaranje, očekuje se sunčano i toplo vreme, a iz uprave bazena kažu da će sve biti spremno za početak kupališne sezone.

Predrag Marković, direktor SRC “Breza”
Predrag Marković, direktor SRC “Breza”, Foto: Moravički portal

– Pripreme za kupališnu sezonu za 2020. su u završnoj fazi, Gradski bazen otvara se u subotu 27. juna u 9 sati ujutru. – rekao je za GM PRESS Predrag Marković, direktor SRC “Breza” u Gornjem Milanovcu i dodao – što se tiče ovogodišnje kupališne sezone, pridržavaćemo se preporuka Minisrarstva zdravlja, znači,obavezan je prolazak kroz dezo barijeru kao i fizička distanca od jednog metra među kupačima.

Radno vreme bazena je od 9 do 20 sati, a posetioci će ove godine imati na raspolaganju oko 150 ležaljki. Zahvaljujući dovoljnom broju suncobrana veličine 3,5×3,5 metra, biće više hlada, tako da će kupači moći da se zaštite od sunca. Kao i prethodnih godina, na bazenu će biti otvoren i kafić.

– Opštinska uprava je i ove godine raspisala tender za izdavanje poslovnog prostora na bazenu, za kafić, prodavanje kokica, sladoleda, tako da je ove godine ukupan prihod od izdavanja poslovnog prostora na bazenu oko 766 000 dinara. –zaključio je Marković.
Prema Markovićevim rečima, voda za kupanje biće bezbedna, redovno hlorisana, a na samom bazenu biće postavljeni i dozeri za tečni sapun i dezinfekciona sredstva, kako ne bi došlo do mogućeg širenja zaraze virusom Kovid 19.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *