Od početka godine u Čačku izgrađeno devet terena na otvorenom

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, obišao je danas sa svojim saradnicima dva od devet dečjih igrališta koja su u proteklom periodu izgrađena na području grada. Mališani u Mesnoj zajednici „Park“, na lokaciji „Starog Autoprevoza“ i kod „Gvožđarevih zgrada“ po prvi put imaju uređen i bezbedan prostor za igru.

Milun Todorović, igralište na otvorenom
Milun Todorović, igralište na otvorenom, Foto: Moravički Portal

„Mnogo nam je lepo, sada možemo da se igramo zajedno, bez straha da će naići automobili. Najviše volim klackalice i ljuljaške“, rekla je Karatina Carević, devojčica iz naselja „Gvožđareve zgrade“ koja će veći deo letnjeg raspusta provesti na igralištu, ispred zgrade u kojoj sa roditeljina živi. Njena majka takođe ne skriva zadovoljstvo, budući da sada roditelji imaju uređen prostor iz kojeg, sa klupa, mogu nadzirati svoju decu. Inače, samo na ovom igralištu, popodne se okupi više od 30 mališana.

Igralište na otvorenom
Igralište na otvorenom, Foto: Moravički Portal

U ovoj godinu u Čačku je izgrađeno i opremljeno sportskim i rekvizitima za igru devet terena na otvorenom, osam igrališta i jedna teretana i to u banji Gornja Trepča. Ljubić kej, Avenija i Alvadžinica su naselja u kojima su mališani takođe dobili prostor za igru.

Igralište na otvorenom
Igralište na otvorenom, Foto: Moravički Portal

„Nastavićemo sa izgradnjom igrališta na otvorenom, po svim standardima, pre svega u cilju bezbednosti mališana, ali i u cilju uživanja njihovih roditelja, baka i deka. Naš cilj jeste borba za našu decu. Već do kraja godine imamo još pet terena koje treba da završimo. U planu je da u narednom periodu, svake godine uradimo bar 15 terena na otvorenom godišnje. Konkretno ovaj teren u naselju Gvožđar uskoro će dobiti još klupa, rasvetu i video nadzor“, izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Igralište na otvorenom
Igralište na otvorenom, Foto: Moravički Portal

Sportski tereni za najmlađe građeni su u okviru Sportskog centra „Mladost“ koji će njima i upravljati, odnosno brinuti o spravama i mobilijaru. Za izgradnju svih devet terena iz budžeta grada je izdvojeno 14 miliona dinara.

Igralište na otvorenom
Igralište na otvorenom, Foto: Moravički Portal

Za Moravički Portal iz Čačka, Gordana Injac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *