Od naredne nedelje nastava na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku

Zbog pandemije korona virusa svi fakulteti u Srbiji su imali izmenjen režim rada, među njima i Fakultet tehničkih nauka u Čačku.

Ova obrazovna ustanova je pri samom vrhu tabele onih fakulteta koji su tokom vanrednog stanja uspeli da održe proces nastave, eletronskim putem. Od naredne nedelje studenti se vraćaju ranijem režumu školovanja.

„Od ponedeljka Fakultet tehničkih nauka će ponovo primiti studente da obave vežbe u laboratorijama, koje se elektronski, na daljinu, nisu mogle sprovesti. Tokom te nedelje na fakultetu će biti od 150 do 200 studenata. Napravili smo takav raspored da bi što manje studenata istovremeno bilo u učionicama i samom fakultetu“, izjavio je prof. dr. Milan Plazinić, prodekan za nastavu Fakulteta tehničkih nauka u Čačku.Ublažavanjem mera za sprečavanje širenja virusa COVID 19 stekli su se uslovi i za nastavak ispitnih rokova.

Prof. dr Milan Plazinić, prodekan za nastavu FTN / Foto: Moravički Portal
Prof. dr Milan Plazinić, prodekan za nastavu FTN / Foto: Moravički Portal

„Od 1. juna kreću i ispiti, najpre zakasneli aprilski rok, koji će trajati tri dana. Tu neće biti veliki broj studenata, budući da u ovom roku mogu da prijave samo dva ispita. U isto vreme kreće i prijava za junski rok i naredni julski rok. Sve ispitne aktivnosti počinju 1. juna i završavaju se do 20. jula. MOrali smo da napravimo „razređen“ raspored kako bi što manje studenata istovremeno bilo na fakultetu“, kaže prof. dr Milan Plazinić.


Istovremeno, krajem juna kreće i upis novih studenata, što će takođe moći da se obavi elektronskim putem. Budućim brucošima je na raspolaganju šest studijskih programa.


„Prijemni ispit se polaže 2. jula, studenti polažu jedan predmet, u zavisnosti od studijskog programa. Sve upisne aktivnosti, žalbe i slično, se završavaju 11. jula“, ističe prof. dr Milan Plazinić.

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku očekuju pozitivan odgovor za akreditaciju, još jednog,l novog studijskog programa, a reč je o informacionim tehnologijama u mašunstvu na kome će biti mesta za 30 brucoša. Inače, u  školskoj 2020/2021 ova ustanova će upisati 320 novih studenata, od kojih 260 na budžetu.

Za Moravički Portal iz Čačka, Gordana Injac 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *