Od danas ponovo rade kafići i restorani

Ono što je svima nedostajalo tokom višenedeljnog kućnog karantina su svakako kafići i restorani. Od danas možemo na kafu u neku od milanovačkih kafe bašta ali uz poštovanje propisanih mera i upotrebu  zaštitnih sredstava, tj. maski i rukavica.  Da li su gosti i domaćini spremni za ove nove uslove pitali smo vlasnike milanovačkih kafića.

Aleksandar Tulović, cafe Trim

– Kafe “Trim”je spreman za novi početak – rekao je Aleksandar Tulović, vlasnik i dodao: – Obezbedili smo sve uslove kako bismo sačuvali zdravlje i sprečili širenje infekcije korona virusa. Dezobarijera je na ulazu u objekat, konobari nose zaštitne maske i rukavice, a na stolovima se nalaze bočice sa alkoholom za dezinfekciju ruku.

– Broj stolica i stolova prilagođen je broju kvadrata, ispred i unutar kafića, kako gosti ne bi sedeli previše blizu jedni drugih.-naglasio je Aleksandar.

Jutros su stigli i prvi gosti koji poštuju ove zaštitne mere. Što se tiče ostalih milanovačkih kafića, većina je danas počela sa radom, “Servis” se otvara sutra, a “Mocart” posle Đurđevdana.

Da podsetimo, pravila rada u vreme korona virusa kojih se svi vlasnici ugostiteljskih objekata moraju pridržavati su: održavanje fizičke distance najmanje 2metra, dezinfekcija mobilijara i mašina,uređaja za rad, obavezna upotreba zaštitinih sredstava, tj. maski i rukavica, a u slučaju manjeg rastojanja od dva metra, između vlasnika i korisnika pružanja usluga uz primenu staklene ili plastične barijere, dezinfekcija poda korišćenje maski i rukavica.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *