Od danas, JKP „Komunalac“ dezinfikuje javne površine u Čačku

JKP “Komunalac” Čačak, u koordinaciji sa Gradskim štabom za vanredne situacije Grada Čačka od danas počinje dezinfekciju javnih površina iz svoje nadležnosti, saopštili su iz ovog JKP.

Dezinfekcija javnih površina će se vršiti po dinamici utvrđenoj na Gradskom štabu za vanredne situacije. Učešće u ovoj akciji uzeli su i direktor Opšte bolnice u Čačku, direktor Doma zdravlja i direktor Zavoda za javno zdravlje.

Dezinfekcija će krenuti od 16 časova i to na prostoru gradskih pijaca, a od 20 časova tretiraće se gradske javne površine po utvrđenim prioritetima.
Prioritet su krug gradske Bolnice, ulice i krug oko Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje (Kralja Petra Prvog, Veselina Milikića, Učiteljska…).

Radnici koji rade na dezinfekciji javnih površina posle 20 časova, odnosno za vreme zabrane kretanja, poseduju sve potrebne dozvole, u skladu sa zakonom.

Za dezinfekciju se koristi Natrijum hipohlorit rastvor (NaOCl),koji će se nanositi odnosno prskati prskalicama postavljenim na komunalna vozila, a koristiće se i ručne prskalice za manje pristupačna mesta.

Direktor JKP “Komunalac” Čačak, dr Petar Domanović je rekao da je preduzeće preduzelo sve raspoložive mere u sprečavanju širenja Korona virusa među zaposlenima.

Dajući svoj maksimum u ovoj borbi, apelujemo na građane da svakako bez preke potrebe ne izlaze napolje, a da u koliko su u mogućnosti, uklone svoja vozila sa javnih površina, kako bismo nesmetano mogli da ih dezinfikujemo, što je u opštem interesu. Molimo naše sugrađane da zatvaraju kontejnere nakon odlaganja smeća i da za to koriste, gde je moguće, nožne papuče kontejnera, kako bi izbegli kontakt sa kontejnerom, a da u komunikaciji sa našim radnicima na terenu drže rastojanje od dva metra, kako zbog sopstvene, tako i zbog zaštite naših radnika, koji bez obzira na vanredno stanje rade 24 časa dnevno – rekao je direktor Domanović.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *