Od 41 uzorka jedan pozitivan, 11 pacijenta prebačenih za Beograd nisu u teškom stanju

Od poslednjeg  41 analiziranog uzorka uzetih od lica iz kućne izolacije, samo je jedan pozitivan na virus korona i to je osoba koja je došla iz inostranstva,  saopšteno je posle sastanka Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka. Time  je trenutno ukupan broj obolelih u Čačku 25.

Dr Mihailo Luković, šef Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa u Čačku / Foto: Moravički Portal

“Ovo je odličan rezultat, međutim relativno ga treba prihvatiti iz prostog razloga što su to lica koja su bila iz kontakta iz izolacije, znači nismo ni očekivali veliki broj pozitivnih u ovom uzorku, ali smo bili dužni da ih obradimo”, izjavio je Šef Radnog tima Dr Mihailo Luković.

Još 33 uzorka će biti uzeta danas i poslata na analizu i rezultati se očekuju tokom sutrašnjeg dana, a Zavoda za javno zdravlje i dalje radi kontrolu kućne izolacije.

U Opštoj bolnici u protekla 24 sata na prijemnom odeljenju bilo je sedam pregleda i tri prijema. Trenutno se u toj ustanovi nalazi 12 pacijenata, jer je prethodnog dana 11 pozitivnih upućeno za Beograd.

“Jedanaest pacijenta, koji nisu bili u teškom stanju da bi ih zbog toga slali van Čačka, po preporuci Ministarstva zdravlja poslati su za Beograd. Ne radi se o teškim bolesnicima, oni su pozitivni na koronavirus i ministarstvo je dalo preporuku da ih juče prebacimo za Beograd”, objašnjava Luković.

Tri lica su prebačena na grudno odeljenje Opšte bolnice  jer su bili negativni na COVID-19 i  imaju upalu pluća.

Radni tim Čačak / Foto: Moravički Portal

Dom zdravlja je saopštio da je u ambulanti Ljubić pregledano šest pacijenata, od toga dva sa povišenom temperaturom od kojih je jedan upućen na infektivno odeljenje. U svim ostalim ambulantama registrovano je šest bolesnika sa povišenom temperatuom. Hitna pomoć imala je četiri transporta, a dečije odeljenje tri do četiri pregleda tokom dežurstva.Sanitrani inspektor izveštava da se smanjio broj rešenja o izolaciji u Čačku, a da se povećava na teritoriji Gornjeg Milanovca.

Sve inspekcijske službe redovno obavljaju svoj posao po predviđenoj dinamici, kao i Civilna zaštita koja u ovim uslovima ulaže vanredan napor da savlada mnoge probleme. Juče su podelili dezinfekciona sredstva za 61 stambenu zgradu.

Policijska uprava je izvestila da je jutros oko 1.700 penzionera koristilo pravo nabavke u trgovinskim objektima.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *