Od 111 analiziranih uoraka iz Čačka dva pozitivna na koronavirus

Od 154 uzorka koja su prethodna dva dana poslata za Beograd, rezultati su stigli za 111 od kojih su dva pozitivna. Reč je pacijentima koji se već nalaze u čačanskoj Opštoj bolnici. Od početka epidemije na području Moravičkog okruga do sada je potvrđeno 157 slučajeva – 93 u Čačku, Gornjem Milanovcu 56 (dva brza testa), Lučanima pet i Ivanjici tri.

U bolnici je bilo 11 pregleda bez prijema, u Klinički centar Kragujevac upućen je jedan pacijent, a iz te zdravstvene ustanove je vraćen drugi pacijent radi daljeg lečenja u Čačku. Ukupan broj pacijenata koji se nalaze na lečenju na infektivnom odeljenju je devet.

U Domu zdravlja pregledane su četiri osobe sa povišenom temperaturom, a u „plavoj hali“ se nalazi devet pozitivnih na korona virusa.

Apotekarska ustanova Čačak je izvestila da su apoteke na redovnom režimu rada i da ograničenja koja su ranije imali o mogućnosti prodaje ograničenog broja maski i rukovica više ne važi.

Republički fond zdravstvenog osiguranja obaveštava da je do sada u Čačku od korona virusa izlečeno 15 osoba, a u Gornjem Milanovcu 22.

Od Školske uprave dobijen je podatak da od 11. maja 627 mališana kreće u vrtiće.

Policijska uprava izvestila je da su na nivou Moravičkog okruga 124 lica na merama samoizolacije, od toga u Čačku 58.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *