Od 1. juna regularno radno vreme seoskih ambulanti

Od ponedeljka, 1. juna, sve seoske ambulante počeće regularno da rade, kao i pre uvođenja vanrednog stanja. Radno vreme seoskih ambulanti biće od 7 do 14 časova, osim ambulante u Pranjanima koja će raditi od 7 do 18 časova.

U ambulanti u Pranjanima od Nove godine rade dva lekara i 5 medicinskih sestara. Stomatološka služba je tokom vanrednog stanja takođe radila po izmenjenom rasporedu.

Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović / Foto: Moravički Portal

„Pranjani su pokriveni sa stomatologom i biće i u narednom periodu. Prema broju osiguranika kojima pripada stomatološka zdravstvena zaštita na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja, možda je to i više nego što je potrebno, ali ljudi su navikli i sve im je daleko, a da bi i neke stvari koje ne pripadaju obaveznom zdravstvenom osiguranju stomatološka služba mogla da isprati, kao što je pružanje prve pomoći i eventualno neko vađenje zuba koje je hitno, služba će raditi utorkom i petkom u radno vreme ambulante a to je do 14 časova“ – rekao je direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović.

Sistematski pregledi dece na seoskom području u svim školama, bilo da je pedijatrijska ili stomatološka služba u pitanju, odvijaju se prema predviđenom planu. Apoteke će takođe regularno raditi.

Foto: Moravički Portal

Znate da smo ranije imali probleme sa mrežom apoteka na teritoriji opštine Gornji Milanovac, ali otkako je „Family farm“ preuzeo mrežu apoteka i apotekarska ustanova nesmetano radi i prati radno vreme ambulanti uz koje se nalazi. Apoteke su dobro snabdevene, tako da stanovnici seoskih područija mogu da budu spokojni što se tiče zdravstvene zaštite – rekao je dr Čivović.

On je dodao da je Dom zdravlja Gornji Milanovac konačno izašao iz velikih poteškoća sa kojima se susretao i da sada nema ni kadrovskih problema, niti dugova, tako da se svaki dinar ostvaren sopstvenim prihodom i svaka donacija obezbeđena od strane savesnih privrednika i društveno odgovornih sugrađana koristi za unapređivanje službe zdravstvene zaštite.

Prema njegovim rečima, u planu je i obnavljanje voznog parka uz podršku Ministarstva zdravlja, a jedno vozilo biće opredeljeno i za ambulantu u Pranjanima.

Moravički Portal / Milica Vukelić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *