Očišćeno 19  divljih deponija u Gornjem Milanovcu

Pored uobičajenih svakodnevnih aktivnosti – pražnjenja kontejnera i kanti, JKP Gornji Milanovac obavilo je i radove na ćišženju i sanaciji divljih deponija. Ove godine, sanirano je 19, a prošle 40 divljih deponija. Tako je danas izvršena sanacija divlje deponije  u Semedraži, a pomenuti radovi biće nastavljeni i sledeće godine.

Zaposleni JKP Gornji Milanovac danas su izveli radove na čišćenju i sanaciji divlje deponije u selu Semedraž. Inače,  od 15. novembra do sada, očišćeno je i sanirano ukupno 19 divljih deponija na području optine Gornji Milanovac, za šta je opštinska uprava, kao investitor, izdvojila 1.209.000 dinara, bez pdv-a.

“Svake godine, po nalogu opštinske uprave, naše preduzeće  uklanja divlje deponije. Moram reći da je ovaj posao jako težak I nezahvalan. Ovom prilikom molim naše sugrađane da vode računa o odlaganju smeća I zamolio bih da smeće ne odlažu u prirodu, već dag a dovezu na  deponiju,jer to je besplatno”, kaže direktor JKP Gornji Milanovac, Ivan Lazić.

U prošloj godini, izvršena je akcija sanacije i čišćenja 40 divljih deponija, a čim prođe zima, akcija se nastavlja i dalje. Nadležni poručuju da će se odrgovornim ponašenjem svih gradjana u potpunosti rešiti problem divljih deponija, što će znatno uticati na grad, kako na ekološkom, tako i na ekonomskom nivou.

“Radovi idu normalnim tokom, radimo intezivno  poslednjih nekoliko dana. Za ovu godinu, ovo je poslednja deponija koju saniramo I apelovao bih na sve građane  da smeće bacaju u kontejner, kji se nalazi ovde I koji mi redovno praznimo.  Inače, sa divlje deponije u Semedraži danas ćemo izvući oko 69 kubika smeća”, kaže Miroslav Tomić, radnik JKP Gornji Milanovac.

 Iz JKP Gornji Milanovac apeluju na sve građane da smeće bacaju isključivo na mesta namenjena za te namene, jer, kao i što se da videti, posao sanacije divljih deponija ni malo nije lak.

Inače, na seoskom području opštine Gornji Milanovac nalazi se 20 velikih kontejnera, zapremine od pet i sedam  kubika, ali i oko stotinu manjih, što je dovoljan broj za potrebe stanovnika.

Nada Dželebdžić / moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *