Očišćeni putevi prvog i drugog prioriteta u Čačku

Svi putevi prvog i drugog prioriteta na području grada Čačka su očišćeni i prohodni, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukture Milan Bojović.

Prema njegovim rečima u Čačku je palo 20 do 50 centimetara snega na gradskom i seoskom području i od prethodne noći uz velike napore ekipe javno komunalnih preduzeća bile su angažovane na čišćenju ulica i puteva.

Milan Bojović

„U ovom trenutku najveći deo putnih pravaca koji su obuhvaćeni programom zimskog održavanja je očišćen ili će biti završeno do 16 časova u toku današnjeg dana“, rekao je novinarima Bojović.

Bojović je podsetio da se čišćenje putnih pravaca i gradskih ulica radi prema Programu zimskog održavanja puteva.

„Nisu svi putevi i ulice obuhvaćeni tim programom. Podeljeni su u više kategorija, prvog i drugog prioriteta. Putevi prvog i drugog prioriteta na teritoriji grada su svi očišćeni i posuti solju. Po završetku tih aktivnosti i čišćenju svih putnih pravaca obuhvaćenih Programom, nastavićemo čišćenje kada dolaze na red putevi trećeg prioriteta odnosno sporedne ulice koje do sada nisu bile očišćene“, objasnio je Bojović i apelovao na strpljenje građana jer je pao ogorman sneg a javno komunalna preduzeća imaju ograničen broj vozila.

Naveo je da trenutno sve autobuske linije na teritoriji grada saobraćaju, a jutros je bilo problema sa polascima za pojedina sela (Vujetince, Jančiće, Katriće…)

Kasno sinoć veći deo grada je ostao bez elektirčne energije ali je snabdevanje ubrzo normalizovano i danas do 13 časova očekuje se da će i delovi u desetak mesnih zajednica dobiti struju.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.