Obnovljen ugovor sa “Zoohigijenom” iz Čačka

Opština Gornji Milanovac potpisala je juče ugovor kojim je nastavljena saradnja sa “Zoohigijenom” koja posluje u okviru JKP “Komunalac” iz Čačka, za humano hvatanje iIi zbrinjavanje pasa. 

Tokom prošle godine oko 250 pasa je uhvaćeno na području teritorije milanovačke opštine. Aleksandar Maksimović, upravnik RJ “Zoohigijena” kaže da imaju izuzetno dobru saradnju sa opštinskom upravom u Gornjem Milanovcu što se i potvrdilo obnavljanjem ugovora. 

Od trenutka dovođenja pasa kod nas, sačekamo period od petnaestak dana, da se priviknu na novi ambijent ali i da eventualno vlasnici dođu po svoje pse – kaže Aleksandar Maksimović upravnik RJ “Zoohigijena” i dodaje da nakon tog perioda psi prolaze proces koji je predviđen a to je čišćenje od crevnih parazita, vakcinacija protiv besnila, sterilizacija , čipovanje I ponovno vraćanje na mesto odakle su odvedeni.

Sticajem okolnosti radnici ove službe u Gornji Milanovac su dolazili najčešće petkom, ali to nije ustaljena praksa, kaže Maksimović. Ukoliko se pojavi veća grupa pasa na lokaciji ili ako postoje problemi sa lutalicama po pozivu brzo reaguju, bez obzira koji je dan u pitanju. Maksimović kaže da imaju odličnu saradnju sa Udruženjima za zaštitu životinja na nivou cele Srbije, kao i sa milanovačkim, kome posle svake akcije prosleđuju fotografije uhvaćenih pasa kako bi vlasnici mogli da dobiju informaciju gde im se ljubimac nalazi i da ga preuzmu.

Za Moravički Portal iz Gornjeg Milanovca, Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *