Obeležen Savindan u Osnovnoj školi „Sveti Sava“

Treća osnovna škola, ne samo da obeležava dan Svetog Save kao školsku slavu, već danas proslavlja i Dan škole, jer upravo po ovom svetitelju nosi ime.

Prema rečima direktorke škole Gordane Nešković, svake godine za dan Svetog Save priprema se priredba uz pomoć nastavnika u kojoj učestvuju i mlađi i stariji razredi.

,,Ove godine je izuzetno učešće uzela naša veroučiteljka Snežana Urošević sa učenicima prvog razreda koji pohađaju veronauku, a za danas su spremili  jedan prigodan recital. Takođe, kolege su sa starijim razredima, pod rukovodstvom Anice Luković, spremile izuzetno poučnu priredbu, a ceo program upotpunio je hor rukovođen nastavnikom muzičke kulture Nenadom Jovanovićem, rekla je Gordana Nešković i dodala kako su i drugi nastavnici dali veliki doprinos tokom priprema za obeležavanje dana Svetog Save.

Među onima koji su došli da pogledaju priredbu bilo je dosta srednjoškolaca, koji su ranije pohađali ovu školu, kao i bivši đak generacije Nikola Jovićević, koji je svoje školovanje nastavio u Novom Sadu, a danas je tradicinoalno zasadio drvo u dvorištu škole.

,,Upravo to što je hol škole bio ispunjen uspešnim đacima, nekadašnjim učenicima OŠ ,,Sveti Sava’’, govori o jedinstvu koje vlada među onima koji su nekada kročili hodnicima ove škole, ali i prijateljskoj podršci i osećanju pripadnosti, kojih u današnje vreme nema toliko’’, zaključuje direktorka Gordana Nešković.

Moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *