Obeležen Međunarodni dan energetske efikasnosti

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana energetske efikasnosti sprovedeno je niz aktivnosti kako bi se podigao nivo svesti o značaju racionalnog trošenja energije.

Na inicijativu energetskog menadžera opštine Gornji Milanovac a u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike u osnovnim školama i predškolskoj ustanovi Sunce podeljeni su promotivni plakati, organizovano takmičenje u edukativnoj društvenoj igri „Igraj za energiju“, izložbe likovnih radova kao i druge aktivnosti  na temu energetske efikasnosti.

Deci se  na zanimljiv i edukativni način skreće pažnja o značaju racionalnog korišćenja energije kao i očuvanju zdrave životne sredine. Osnovni cilj obeležavanja 5. marta kao Svetskog dana energetske efikasnosti jeste da svako od nas treba da razmisli koliko i kako troši energiju u svom domaćinstvu, na radnom mestu i u bilo kojoj drugoj sredini u kojoj se kreće.

Opština Gornji Milanovac realizovala je više projekata u pogledu unapređenja energetske efikasnosti i smanjenja emisije štetnih gaasova. Poslednji u nizu projekata  je završetak rekonstrukcije Osnovne škole „Momčilo Nastasijević“  kao i rekonstrukcija Opšte bolnice.

U planu je  izgradnja nove kotlarnice na biomasu i gas gde se uskoro očekuje raspisivanje javne nabavke, rekonstrukcija još dve škole sa primenjenim merama energetske efikasnosti kao i nastavak zamene ulične rasvete led svetiljkama. To su sve milonski projekti podržani i od strane Kancelarije za javna ulaganja čija realizacija će obezbediti još bolje uslove života za sve građane opštine Gornji Milanovac.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *