Novi veliki uspesi AK “Veteran“

Atletski veterani AK “Veteran” iz našeg grada ponovo su potvrdili zašto su jedni od najboljih ne samo u našoj zemlji, nego i dosta šire. Ekipa koju čine: Slobodan Miladinović ( M60 ), Andrija Kubat (M50), Nebojša Novaković ( M65 ), Milovan Borovnjak ( M65 ) i Milivoje Urošević ( M75 ) zabeležila je izvanredne rezultate na upravo održanom otvorenom prvenstvu naše države za atletske veterane u Beogradu, u hali na Banjici.

Atletski veterani AK „Veteran“, Foto: Moravički Portal

“Naš atletski klub “Veteran” iz Gornjeg Milanovca je na ovom državnom takmičenju učestvovao sa pet takmičara. Nadmetali su se u disciplinama bacanja, skokova i trčanja. U proseku je svaki takmičar nastupio u dve različite discipline i u tih deset disciplina osvojili smo ukupno 8 zlatnih i pojednu srebrnu, odnosno bronzanu medalju”, pojasnio nam je najmlađi učesnik od njih petorice, Andrija Kubat.

Ono što treba istaći je da su njih petorica nastupili u ukupno deset različitih discplina i čak u osam su poneli titule prvaka države. Poseban detalj koji daje na vrednosti njihovim uspesima je da je šampionat bio otvorenog karaktera, pa su učešće uzeli i mnogi kvalitetni takmičari iz zemalja u okruženju.

“Bilo je preko 100 učesnika na takmičenju, a pošto je prvenstvo bilo otvorenog tipa imali smo učesnike iz Grčke, Turske, Bugarske, zemalja iz bivše SFRJ. Sve je to uticalo da konkurencija bude dosta jaka, pa su samim tim i naši rezultati znatno vredniji”, iskren je bio gdin Kubat.

Andrija Kubat, Foto: Moravički Portal

Nastavak sezone našim atletičarima veteranima doneće još dosta izazova, ali svakako da će Balkanijada koja sledi početkom marta biti trenutni prioritet, što nam je potvrdio i Andrija Kubat koji se takmiči u uzrasnoj kategoriji do 50 godina:

“U nastavku sezone sledeće takmičenje koje nas čeka je dvoranska Balkanijada koja se održava 7. i 8. marta u atletskoj dvorani na Banjici, dakle u našoj zemlji. Očekuje se da će učešće uzeti 400 do 500 takmičara iz dvanaest balkanskih zemalja koje pripadaju tom regionu. Biće to izuzetno jaka konkurencija, međutim svi naši takmičari i na balkanskom nivou, ali i na onima na višoj instance beleže jako dobre rezultate tako da se ne plašimo i sa radošću ćemo da uđemo u duele sa drugima.”

Realno, trebamo biti iskreni i govoriti o ovim ljudima sa velikom dozom poštovanja, obzirom da njihovi kontinuirani uspesi promovišu pre svega naš grad i okruženje u kome živimo na najbolji mogući način.

Ognjen Vranić, Moravički portal


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *