Novi težak izazov za fudbalere Metalca

Još se kod plavobelih momaka nisu stišale strasti nakon veličanstvenog trijumfa protiv TSC-a, a pred njima je već novi izazov i to možda još i teži ako pogledamo igre njihovog sledećeg rivala u prvih pet kola ovogodišnjeg izdanja Linglong Super lige u fudbalu.

Protivnik Metalca u 6.kolu je FK Čukarički, tim koji već nekoliko godina unazad igra na vrlo visokom nivou, a u tom smeru je nastavio i u sezoni 2022/21.

“Čukarički se zaista u poslednjih par godina pozicionirao kao jedan od najboljih klubova u Srbiji, kako organizaciono, tako i po igračkom kadru. Imaju zaista puno jako kvalitetnih igrača, mladih reprezentativaca, fudbalera koji konkurišu za A selekciju… Izuzetno su dobro vođeni od strane trenera koji je tamo duže od godinu dana i u ovih prvih pet kola su prikazali veoma dobra izdanja i zabeležili 4 vrlo lake pobede i remi protiv Vojvodine. Nas sigurno čeka jedna vrlo teška utakmica, ali ćemo na krilima ove pobede u Bačkoj Topoli, kao i dobrih igara koje prikazujemo od početka prvenstva pokušati da prikažemo sebe u što boljem izdanju. Respektujemo Čukarički i sigurno da su oni favoriti u ovom susretu, ali mi igramo na našem terenu, doduše ponovo bez podrške navijača, podrške koja bi nam izuzetno značila, i svakako da se nećemo predate bez herojske borbe. Ponovo ću reći, na terenu je 11 na 11 i svaki je rezultat moguć, pa naravno i da mi opet dođemo do povoljnog rezultata”, jasan je bio strateg domaćih Žarko Lazetić.

Žarko Lazetić / Foto: Moravički Portal

Ono što treba da raduje, kako sve ljude u Metalcu, tako i ljubitelje fudbala u gradu pokraj Despotovice, to je da mlada i poletna ekipa pruža sve bolje i kvalitetnije igre iz kola u kolo. Detalj koji posebno oduševljava je taj da igraju fudbal koji ima sve moderne karakteristike, odnosno da se uvek nadmeću za gol više, da se ne ustručavaju da pokažu zube protiv svakog protivnika.

Koliko su ispunjeni čistim sportskim i borbenim duhom ponajbolje svedoče stratega Lazetića:

“Želimo da na svakoj utakmici pokušamo da pobedimo. Da igramo našu igru, agresivan fudbal sa visokim presingom i da na taj način pokušamo da dođemo do povoljnog rezultata. Respektujemo svakog rivala, ali nikome ne priznajemo pre samog meča  da je bolji. Ako nas nadigraju, čestitaćemo mu. Verujemo u sebe i  svoje kvalitete i pokušaćemo da dođemo do dobrog rezultata”.

Što se tiče igračkog kadra, raduje to da su gotovo svi igrači spremni za naredni duel, neračunajući od ranijeg odsutnog Mlađovića i još donekle rovitog Zoćevića.

Utakmica se igra u petak od 19 časova bez prisustva publike.

Moravički Portal / FK Metalac / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.