Novi testovi u Covid ambulanti u Gornjem Milanovcu

Juče je u Prijemnoj ambulanti milanovačkog Doma zdravlja pregledano 16 lica, odrađeno je 7 labaratorija, 7 snimaka pluća i uzeto je 9 briseva. Iako se ukida vanredno stanje, sve preporuke o nošenju zaštitnih sredstava ostaju aktuelne i poželjne su za svakoga ko vodi računa o sebi I svojoj porodici – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja i član Štaba za vanredne situacije i dodaje da se – rezultati testova predatih 4. i  5. maja očekuju  danas u toku dana.

Dobili smo nove testove za uzimanje briseva, kojima se razdavaja podatak da li je aktivna infekcija ili postoje anitetela koja su stvorena jer je lice od ranije bilo u kontaktu sa nekim ko je zaražen. Takođe, svim sportskim udruženjima i drugim radnim organizacijama koje imaju obavezu da pre aktiviranja provere da li su negativni na Covid 19, moći ćemo da izađemo u susret I testiramo veći obim zajednice – naglasio je dr Čivović.

Vršioci dužnosti direktora Doma zdravlja i Opšte bolnice, čestitali su svim sugrađanima Đurđevdan, kao i sestrinstvu manastira Vraćevšnica.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *