Novi slučajevi su sa listi kontakata potrvđeno pozitivnih na korona virus

Dva novopotvrđena lica hospitalizovana su u Opštoj bolnici  u Gornjem Milanovcu, a jedno lice je očekivano pozitivno.

Predhodnog dana potvrđeno pozitivna bila je osoba koja je terenski radnik,odmah nakon postavljanja dijagnoze  testirani su njegovi roditelji, devojka i njena porodica – kaže dr Aleksandar Čivović, član Štaba za vanredne situacije i dodaje – jedno danas potvrđeno lice je član porodice devojke, a drugo je student 2000. godište. Porodica studenta je jutros pozvana na testiranje.  Deo rezultata koje smo dobili su od uzoraka poslatih 29.04 a narednih dana očekujemo rezultate uzorkaka poslatih 30. aprila, 01. i 02 .maja – istakao je dr Čivović.

Juče je obavljeno 8 pregleda u Prijemnoj ambulanti milanovačkog Doma zdravlja.

U Opštoj bolnici smešteno 11 pacijenata pozitivnih na COVID 19

U Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu trenutno je hospitalizovano 11 Milanovčana, dokazanih kao Covid pozitivni.

Dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu

Dva nova lica su sa srednjom kliničkom slikom, mlađe lice ima upalu pluća sa leve strane a starija osoba ima nalaz koji se može klasifikovati kao srednje teška klinička slika – kaže dr Predrag Šutić i dodaje – ostalih devet pacijenata su dobrog opšteg stanja i po protokolu za sada ide sve kako treba.

U ovom trenutku, u Kliničkom centru u Kragujevcu smešteno je 6 pacijenata, u „Plavoj hali“ u Čačku 8 a na Banjici u Beogradu 1 pacijent sa područja milanovačke opštine.

Maksimalan broj pacijenata smeštenih u Opštoj bolnici od početka pandemije bio je 21, čime nije popunjeno 50% pripremljenih kapaciteta. Dr Šutić kaže da se zbog sporadičnog nepoštovanja nošenja zaštitnih sredstava, može očekivati povećanje broja zaraženih u narednom periodu, ali izražava nadu da taj broj neće biti značajno povećan.

Za Moravički Portal iz Gornjeg Milanovca, Mirjana Milićević / Foto: Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *