Novi obrazovni profili u Tehničkoj školi

Za učenike Tehničke škole „Jovan Žujović“ školska godina se bliži kraju, onlajn nastava i komunikacija sa profesorima preko Internet platformi svakako će biti iskustvo koje će dugo pamtiti.

U naredne dve nedelje juna učenici će dolaziti u školu  na konsultacije i odbranu maturskih i praktičnih radova poštujući  fizičku distancu, u grupi od najviše deset učenika. 

Tokom narednog meseca škola nastavlja sa redovnim aktivnostima, upisom i prijemom novih učenika, a za nove obrazovne profile koji se uvode u školu, prema rečima direktora, Bojana Veljovića vlada veliko interesovanje.

Planom upisa za narednu školsku godinu, Tehnička škola „Jovan Žujović“ u Gornjem Milanovcu je od strane Ministarstava obrazovanja dobila odobrenje za četiri odeljenja. – rekao je za GM PRESS Bojan Veljović, direktor Tehničke škole „Jovan Žujović“ i dodao: – Pored tri odeljenja četvtog stepena, tehničara štampe, elektrotehničara računara za IT sektor i tehničara  mehatronike, uvodi se treći stepen za nove obrazovne profile, kao što su operater mašinske obrade i industrijski mehaničar.

Škola ima izuzetnu saradnju sa milanovačkom privredom, kada je u pitanju praktična nastava učenika.

Što se novog dualnog obrazovanja tiče, đaci će imati praksu u milanovačkim firmama već od prvog razreda, a samim tim i bolje šanse za zaposlenje nakon zavšene treće godine – kaže direktor Veljović.

Kako je Gornji Milanovac centar grafičke idustrije, među budućim srednjoškolcima vlada veliko interesovanje za smer za tehničara štampe. Prve dve generacije su upisane u punom kapacitetu, a učenici raspoređeni da obavljaju praksu u milanovačkim kompanijama i preduzećima gde dobijaju praktično znanje i iskustvo.

Dobra saradnja sa lokalnom privredom, smerovi koji pomažu da se lakše upiše Tehnički fakultet, praktično usavršavanje i obučavanje, mogućnosti su koje Tehnička škola „Jovan Žujović“ pruža svojim učenicima.  

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *