Novi krov za hram u Goričanima, kosačica stigla u FK „Slatina“

Milun Todorović, Goričani Slatina, Foto: Moravički Portal

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, posetio je danas seoske mesne zajednice Goričani i Slatina u kojima su u proteklom periodu uložena značajna sredstva u cilju podizanja kvaliteta života lokalnog stanovništva. U Mesnoj zajednici Goričani se investiralo u obnovu saobraćajnica, kao i u uređenje porte i hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Bogoljub Simeunovic sveštenik, Foto: Moravički Portal

„Velika mi je čast što danas na ovom svetom mestu mogu da dočekam našeg gradonačelnika, Miluna Todorovića. Posle mnogo godina jedan gradonačelnik je došao u naše mesto i naš hram, da nas vidi, obiđe i pomogne. Svedoci smo da je naš gradonačelnik pomagao i našu ali i postale crkve u našem kraju. Nadamo se da će nam i ove godine izaći u susret, da ako Bog da, mi ove godine planiramo prepokrivanje krova na ovom hramu“, izjavio je Bogoljub Simeunović, sveštenik.

Fudbalski klub „Slatina“ u istoimenom selu od grada Čačka je dobio značajnu donaciju u vidu mašine za košenje igrališta, vrednu 5.000 evra. Kako se moglo čuti na ovom terenu fudbal trenira oko 100 dečaka i devojčica iz Slatine i okolnih mesta. Za selo koje ima podmladak i sportski potencijal, donacija dobrodošla.

Mladi fudbaleri, fk Slatina, Foto: Moravički Portal
Dragan Štavljanin, FK Slatina, Foto: Moravički Portal

„Dobili smo od grada jednu veoma vrednu donaciju u vidu kosačice za fudbalsko igralište. Takva donacija nije došla u naše selo dve ili tri decenije. Donacija će mnogo značiti fudbalskom klubu, jer u klubu trenira više od 100 dece. Kosačicu će osim našeg kluba moći da koriste i klubovi iz susednih sela, jer niko nema ovaj uređaj, a svima je dobrodošao u ovom periodu“, kazao je  Dragan Štavljanin, predsednik Nadzornog odbora FK „Slatina“.

Obilazeći Goričane i Slatinu gradonačelnik Čačka je izjavio da su u ovim selima značajna sredstva uložena  u verske objekte, putnu i sportsku infrastrukturu. U najavi je nastavak ulaganja.

„Danas u obilasku ovog dela čačanske teritorije krenuli smo od Goričana, odnosno hrama koji je posvećen Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni Milun Todorović. Grad Čačak je proteklih godina uložio dosta sredstava u verske objekte, ove godine u Goričanima završavamo krovnu rekonstrukciju hrama i zvonika. FK Slatina je dobrodošla mašina za košenje igrališta. Zanimlljivo je da na ovom terenu ima kako dečaka ali i devojčica koji treniraju fudbal. Cilj nam je da im uslovi za bavljenje sportom budu što bolji“, kaže Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

U selima Goričani i Slatina ima ukupno oko 1.300 stanovnika, odnosno oko 460 domaćinstava. U ovim pomoravskim selima u kojima se meštani pretežno bave ratarstvom i povrtarstvom, nije zabeležen drastičan pad broja stanovnika. O tome svedoči i podatak da OŠ „Branislav Petrović“ u Slatini, koju pohađaju mališani iz više sela, godinama ima više od 300 učenika.

Moravički Portal / Gordana Injac / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *