Nove ideje i podrška poljoprivrednicima

Prva konferencija u organizaciji novinara za poljoprivredu „Agropres“ i opštine Gornji Milanovac, održana je danas u velikoj Sali SO. Ovom prilikom prisutnima su se obratili Dejan Kovačević, predsednik opštine, Milka Nedeljković, šef kancelarije za poljoprivredu u Gornjem Milanovcu, zatim Mladen Minić, predsednik Udruženja „Mladi poljoprivrednici“, Aleksandar Dragojlović ispred kompanije Dunav osiguranje i Goran Đaković, odgovorni urednik časopisa „Agrobiznis“.

Obraćajući se prisutnim poljoprivrednicima, Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac istakao je da lokalna samouprava svake godine izdvaja značajna sredstva za razvoj ove grane i da je u 2020. godini iz budžeta opštine izdvojeno 55 miliona dinara, što je za 10 odsto više u odnosu na predhodnu godinu.

Milka Nedeljković, šef kancelarije za poljoprivredu koja je osnovana pre četiri godine, kaže da je milanovačka opština jedna od retkih u Srbiji koja izdvaja ovako visoke iznose za podsticaj razvoju poljoprivrede.

U aprilu prošle godine osnovanu prvo Udruženje mladih poljoprivrednika u Srbiji, sa centrom u Jagodini, a obraćaju im se mladi poljoprivrednici iz cele Srbije. Na današnjoj Konferenciji dosta se govorilo i o zaštiti poljoprivrednih dobara i stoke kroz osiguranje. Inače, u praksi, osiguranje poljoprivredne proizvodnje u Gornjem Milanovcu izgleda ovako, ukoliko je premija 10.000 dinara država vraća 70%, opština  dodatnih 10, tako da svega 20% premije plaća osiguranik.

Iz Udruženja novinara za poljoprivredu Agropress kažu da su veoma zadovoljni današnjim odzivom poljoprivrednih proizvođača.

Opširnije ovom događaju pogledajte u Centralnoj informativnoj emisiji „DAN“, koja se emituje na našem programu večeras u 18:30h ,20h i 22h.

Moravički portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *