Nove avanture “Veselih čuperaka”

Kada radite posao da decom, osluškujete njihove potrebe, pratite ih i trudite se da im budete uvek zabavni. Udruženje animatora „Veseli čuperci“ iz Gornjeg Milanovca, raste sa svojim drugarima, na rođendanima, predstavama, pozorištu, koji su privukli pažnju oraganizatora dečjih kampova i edukacije dece. Udruženje „Veseli čuperci“ od nedavno je deo tima kompanije „Nomad selo“ Doo iz Beograda, pokrenvši projekat „Edukacija dece u prirodi“ na teritoriji milanovačke opštine.

– Veliko nam je zadovoljsto da i u našem gradu pokrenemo projekat „Edukacija dece u prirodi“, da decu odvojimo od igrica i mobilnih telefona. – rekla je za GM PRESS Ivana Đoković-Joksić, dečji animator Udruženja “Veseli čuperci” i dodala: kompanija „Nomad selo“ doo je u okviru projekta „Nomad selo nedelja na selu“ započeo priču „Edukacija dece u prirodi,“ kao i zabavne aktivnosti dece u prirodi. Ono što je drugačije kada je u pitanju ovaj projekat jesi zabavni programi u prirodi; logorska vatra, ronjenje u reci, upoznavanje sa biljkama, divljim životinjama, upoznavanje dece sa prirodom.

Projekat „Nomad na selu“ prisutan je već pet godina, a realizuje se uglavnom u kampovima u selima na teritoriji milanovačke opštine. Koštunići su jedan od kampova koje je „Nomad selo“ doo pokrenuo, a u projekat su uključene brojne aktivnosti poput raftinga na reci, jahanja konja itd.

– Koordinatori udruženja Nomad doo, su eksperti u sportu i profesori fizičke kulture, a Gorica Stanojević, direktor kreativnog centra „Mina“ iz Čačka, koja se takođe bavi edukacijom dece u prirodi, ima višegodišnje iskustvo u držanju seminara za nastavnike i direktore škola – rekla je Ivana, dodajući da su se nastavnom programu kreativnog centra „Mina“ koje uključuje sedmodnevne dečje izlete i animacije takođe priključili „Veseli Čuperci“.

Za jul su već zakazane grupe dece za kamp u Koštunićima, a prvi kamp „Veselih čuperaka“ je ranč „Harmonija“u selu Belići, gde će svojim drugarima izvoditi pozorišne predstave na otvorenom.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *