Nova vodovodna mreža za Svračkovce i Majdan

Na radnom sastanku koji je danas Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac održao sa direktorima JKP Gornji Milanovac i firme “Vodoinženjering” Beograd kao I sa  predsednikom MZ Svračkovci.

-Na današnjem radnom sastanku prošli smo kroz celo idejno rešenje sekundarne mreže za stanovnike mesta Svračkovci, s obzirom da smo regionalnim rzavskim vodovodom prošli ovo mesto i došli do kraja Majdana, tako da su se stvorili uslovi da već možemo parcijalno da pustamo određene delove u funkciju –rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević
Dejan Kovačević, Foto: KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE

– Ovo idejno rešenje znači da  ćemo najkasnije do kraja juna dobiti i projekat  i građevinsku dozvolu tako da možemo aplicirati kod Kancelarije za javna ulaganja za dodatna sredstva za vodosnabdevanje Svračkovaca. Tu imamo oko 120 domaćinstava koja mogu da se snabdevaju sa rzavskog vodovoda. U saradnji sa projektantom odmah po završetku ovog projekta krenućemo u izradu dokumentacije za vodsnabdevanje Majdana, da bi na ovom delu mogli da pustimo vodu stanovništvu na upotrebu.Vrednost investicije izgradnje vodovodnog sistema je  oko 50 miliona dinara a biće urađeno 5 kilometara  nove mreže.

Ovo je jedna od najznačajnijih investicija koju će biti  započeta od septembra a rok za završetak radova planiran je kroz dve kalendarske godine.

-Ovaj vodosistem se uklapa u Program ulaganja u komunalne infrastrukturne delatnosti  “2020-2025” koji je predstavio predsednik Srbije Aleksandra Vučić –rekao je Kovačević i dodao –  trudićemo se da kroz projekat vodosnabdevanja “Rudnik” pustimo vodu svim korisnicima na celoj trasi a očekujemo  da će Vlada Republike Srbije kroz Kancelariju za javna ulaganja podržati projekte u Svračkovcima i u Majdanu.

Životije Milovanović, direktor preduzeća “Vodinženjering“ Beograd kaže da je vodnabdevanje Svračkovaca predviđeno sa rzavskog sistema.  Sada su stvoreni uslovi da odrade sekundarne mreže duž novog postavljenog cevovoda.

 –U postojećem rezervoaru postoji crpna stanica da može da se priključi 440 korisnika odnosno oko 120 domaćinstava, to je dva – tri litra vode u sekundi. Sistem se sastoji iz dve visinske zone, gde postoji dupli cevovod sa omanjivačem pritiska koji će sprečiti novo prepumpavanje. Postoji I rezervoarski prostor od 100 m3, za potrebe časovnog izravnjanja I za potrebe protivpožarne zaštite – zaključio je Milovanović.

–Mi već duži niz godina čekamo ovaj vodovod jer brojni meštani nemaju vodu ni u letnjem ni u zimskom period a  na ovaj način dobićemo neprekidno snabdevanje korisnika  kvalietnom pijaćom vodom – naglasio je Milan Đorđević, predsednik MZ Svračkovci.

Moravički Portal / KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *