Nova tri boda za fudbalere Metalca

Fudbaleri Metalca nastavili su sa dosta dobrim igrama u nastavku prvenstva Prve lige Srbije. U trećem kolu prolećnog dela šampionata, osvojen je sedmi bod čime je sačuvana pol pozicija na tabeli izuzetno zahtevnog takmičenja.

Meč 26.kola odigrali su na svom stadionu, ali usled novonastale situacije kao posledice širenja pandemije korona virusa, izostala je podrška vernih navijača obzirom da se meč igrao pred sablasno praznim tribinama. Plavobeli momci su prikazali još jednu sasvim solidnu igru koja je bila dovoljna da se nadigra FK „Trajal“ iz Kruševca. Konačan rezultat glasio je 1 – 0 i možda se iz njega ne može steći jasan dojam o dominaciji milanovačke ekipe, bila je to sasvim zaslužena pobeda koja se nije dovodila u pitanje niti jednog momenta.

Jedini strelac na utakmici bio je Aleksandar Katanić, prvi golgeter lige, koji je sigurno realizovao opravdano dosuđenu najstrožu kaznu na samom početku meča u 12. minutu. U nastavku je Metalac napravio barem još 4,5 dosta izglednih prilika, ali što lošim reakcijama napadača u samim završnicama, što dobrim intervencijama suparničog čuvara mreže, nisu uspeli da uvećaju rezultatsku prednost.

Bilo kako bilo, najbitnije je da su osvojena nova tri boda čime je saldo uvećan na 47 i zadržana čeona pozicija zajedno sa ekipom Grafičara sa četiri boda više od trećeplasirane Bačke.

Naredne nedelje bi fudbaleri Metalca trebali da putuju u Lazarevac, na derbi meč 27. kola protiv ozbiljnog rivala i konkurenta za plasman u viši rang ekipe Kolubare, ali to se za sada neće dogoditi, obzirom na proglašeno vanredno stanje u državi zbog nedaća nastalih širenjem infekcije korona virusa.

Odluke vezane za nastavak šampionata i završetak istog saznaćemo u narednim danima, a do tada želimo da plavobeli momci sačuvaju dobru energiju, volju i pobednički duh.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *