„Niveus tim“ na raspologanju starim i bolesnim licima i van radnog vremena

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac posetio je juče agenciju „Niveus tim“ i zaposlenima podelio kartice kojima se potrvđuje njihov identitet kao i da su ovlašeni za pomoć ugroženim licima.

-Veoma sam zadovoljan što vidim da su svi kapaciteti Agencije angažovani ali raduje me i informacija da osim „Geronto domaćica“ brigu o svim našim starim sugrađanima koji kontaktiraju „Niveus“, rado na sebe preuzmaju i zaposleni u službi „Lični pratilac deteta“ – rekao je Kovačević i dodao-  takođe, drago mi je što zaposleni kažu da su svima na raspolaganju i van radnog vremena.

Agencija „Niveus tim“ zajedno sa Opštinskom upravom i milanovačkim Crvenim krstom, aktivno učestvuje u pomoći starim i bolesnim licima, i tokom vanrednog stanja. Trenutno na području opštine imaju 147 korisnika, koje svakodnevno obilaze i dostavljaju im neophodne namirnice ali neretki su slučajevi da pomažu i licima koji nisu njihovi korisnici.NA nivou Republike broj korisnika ove Agencije je oko 1000.

Geronto domaćice

U okviru agencije funkcioniše i služba „Lični pratilac deteta“, koja svoju delatnost trenutno ne obavlja jer škole ne rade, ali svi zaposleni su više nego rado na sebe preuzeli posao obilaska starih lica i dostavljanje namirnica, tako da Niveus u ovom trenutku ima dovoljno kapaciteta da pomožć pruže svima koji je zatraže.

Na broj CALL centra ove Agencije, svakoga dana stiže sve više poziva, a dosta ih je informativnog tima. Česta su pitanja, kako doći do svog doktora, koje apoteke su snabdevene maskama i sredstvima za dezinfekciju a broj telefona 032/711-406 ,otvoren je za pozive starijih od 65 godina svakog dana kao i vikendom.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *