Nikola Selaković, član predsedništva Srpske napredne stranke posetio je juče OO SNS u Gornjem Milanovcu

Obraćajući se prisutnima Nikola Selaković je podsetio na  predhodnih nekoliko godina a posebno na period od 2014. godine, kada je Aleksandar Vučić preuzeo kormilo Vlade Srbije i došao na mesto predsednika Vlade, kao i da je Srbija prošla put od  zatečenog stanja, ivice ekonomskog ambisa i ponora na kome je stajala  privreda, koji je sledila i država, do stanja sprovođenja mera ozbiljne konsolidacije, kako javnih finansija, budžeta, oporavka i reindustrijalizacije srpske privrede, do vremena u kojima je prvi put u istoriji počela da beleži četiri godine za redom  budžetski suficit.

-Takva ozdravljena i oporavljena Srbija, sa mnogo većim ugledom u svetu, sa utvrđenim i ojačanim starim prijateljstvima, sa obnovljenim  starim partnerstvima i stvaranjem novih  odnosa partnerstva i prijateljstava, takva Srbija u koju se najviše ulaže na zapadnom Balkanu – rekao je Nikola Selaković i dodao – Srbija koja smanjila stopu nezaposlenosti sa  26,9% na nešto manje od 10%.

Nikola Selaković GM
Nikola Selaković, Foto: Moravički Portal

Selaković je podsetio da je zatečeni javni dug  2014.  bio viši od  76%  bruto društvenog proizvoda a da je sada smanjen na 50% kao i da je Srbija danas zemlja koja gradi auto-puteve, od Auto- puta „Miloš Veliki“ do južnog i istočnog kraka Koridora 10, gradi se i Moravski koridor koji će spojiti Preljinu sa Pojatama, ali i nekoliko okruga i više stotina hiljada stanovnika. Srbija koja gradi auto-puteve ka Republici Srpskoj i Crnoj Gori,  koja gradi brze pruge prema Mađarskoj, za sada od Beograda do Novog Sada a potom dalje ka  Segedinu i Budimpešti.

–Srbija u kojoj se obnavljaju bolnice i domovi zdravlja, kao i Klinički centri, baš onako kako je počela obnova Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu. Srbija u kojoj se obnavljaju vrtići, škole i fakulteti, baš onako kako je obnovljena osnovna škola „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu i kako planiramo da obnovimo osnovne škole „Desanka Maskimović“ i „Sveti Sava“  – kaže Nikola Selaković.  –Baš ona Srbija koja ne zaboravlja na svoju prošlost i svoju tradiciju, koja će u Takovu obnoviti dvorac Obrenovića i od njega napraviti svojevrsni epicentar ne samo turizma već i kulture i prosvete, obrazovanja. Ta Srbija je rezultat vašeg i našeg vrednog, požrtvovanog i marljivog rada u prethodnih nekoliko godina. Takvu Srbiju je počela da stvara Srpska napredna stranka, takvu Srbiju je kao viziju predstavio i za nju dobio podršku, naš predsednik Aleksandar Vučić – istakao je Selaković.

Nikola Selaković GM
Foto: Moravički Portal

Selaković je pozvao građane Gornjeg Milanovca da 21.juna na izborima podrže takav Gornji Milanovac i takvu Srbiju, da glasaju za broj jedan „Aleksandar Vučić – za našu decu“, decu Srbije i decu Gornjeg Milanovca.

– I na Republičkoj listi broj 1 i na lokalnoj listi broj 1 su jedina garancija da Srbija ostane na ispravnom kursu, da se razvija, gradi i unapređuje iz dana u dan, iz meseca u mesec, iz godine u godinu i da u njoj naša deca doživljavaju i žive svoju budućnost- zaključio je Nikola Selaković, član predsedništva Srpske napredne stranke.

Moravički Portal / INFORMATIVNA SLUZBA OO SNS GORNJI MILANOVAC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *