Neophodno nastaviti socijalnu izolaciju

Juče je Prijemna ambulanta Doma zdravlja zabeležila nešto veći obim posla sa 24 pregleda.

Izrečeno je 16 mera samoizolacije, uzeto 12 labaratorija i 11 briseva. Hospitalizovana su 3 pacijenta, od kojih su 2 su potvrđeno pozitivna. Jedno lice je smešteno u Opštu bolnicu i jedno u Plavu halu u Čačku, dok je treći pacijent hospitolizovan na hirurgiji zbog osnovnog oboljenja, brzi test na COVID 19 je bio negativan. Od 6 obolelih, dva lica su sa liste kontakata i pozvana su od strane zaposlenih u Domu zdravlja na testiranje.

Svi novozaraženi su sa listi kontakata predhodno obolelih, zbog neodgovornosti dva lica koja su prikrivala kontakte, danas imamo ovakvu situaciju – rekao je dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja i član Štaba za vanredne situacije.

Dr Čivović je apelovao na sugrađane da uprkos ublažavanju mera, nastave sa socijalnom izolacijom koliko je to moguće, kako bi se smanjilo eventualno širenje virusa.

Kada je reč o Opštoj bolnici, jedno lice će danas biti otpušteno u samoizolaciju u trajanju od 14 dana, nakon čega će biti urađen drugi kontrolni test.

Dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu / Foto: Moravički Portal

Trenutno je 13 potvrđenih pozitivnih i tri lica su u fazi dokazivanja s obzirom na simptomatologiju – kaže dr Predrag Šutić, vd direktora Opšte bolnice i dodaje – juče se dogodiloda je jedan pacijent zbog promena koje su se videle na snimku pluća, poslat u Klinički centar u Kragujevac. Lice se dobro osećalo ali snimak je pokazao da postoji progres bolesti.

Starosna struktura pacijenata je mahom preko 55 godina, ali virusom su zaraženi i mlađi.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *