Nastaviće se radovi na uređenju bujičnih potoka

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije koja je nedavno održana u Čačku usvojene su mere kako bi se smanjili rizici od poplava. Kako se moglo čuti, pripadnici civilne zaštite i u ovoj godini će nastaviti sa uređenjem rečnih korita koja  su ranije stvarala nevolje prilikom poplavnih talasa.

Na dvadesetprvoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Čačku usvojeno je deset tačaka preventivnih mera zaštite od poplava. Najznačajnije se odnose na nastavak radova na uređenju bujičnih potoka koji su ranijih godina pričinjavali najviše štete tokom poplava koje su Čačak zahvatale u više navrata.

Bratislav Zečević, načelnik Štaba za vanredne situacije / Foto: Moravički Portal

„Dogovorili smo se da u ovoj godini tretiramo potok Junato, od crkve u Prijevoru do uliva u Zapadnu Morave, zatim kanal „Slatina“ koji je pravio velike probleme prošle godine i to od trbušanskog puta do uliva ukanal za navodnjavanje. Radićemo i Bresničku reku od starog mosta do uliva u Moravu, kao i reku Ostrovku od magistralnog puta do njenog ušća“, izjavio je  Bratislav Zečević, načelnik Štaba za vabredne situacije u Čačku.

Nebojša Bezanić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove / Foto: Moravički Portal

„Odlukama je definisana uloga svih subjekata u procesu delovanja prilikom vanrednih situacija. Definisane su i naknade za lica koja se angažuju, uključujući i pravne subjekte.  Situacioni centar je deo Gradske uprave koji treba daobjedini delovanje ovih subjekata u vanrednim situacijama i biće nadležan za prijavu svih situacija i da bude spona sa svima koji su od značaja za zaštitu i spasavanje. Situacioni centar se nalazi u okviru službe koja je već formirana u okviru Gradske uprave“, kazao je Nebojša Bežanić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove u Čačku.

Uloga situacionog, odnosno kol centra u kriznim situacijama između ostalog biće i da odgovori na svaki poziv građana koji se tokom vanredne situacije nađu u nevolji. Gradska uprava u Čačku će u narednim danima odrediti i telefonski broj na koji se građani mogu javljati.

Gordana Injac / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *