Narodna kuhinja: Obroci svih sedam dana u nedelji

Od ove godine Narodna kuhinja u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta obezbeđivaće obroke socijalno ugroženom stanovništvu svih sedam dana u nedelji.

Iz budžeta opštine Gornji Milanovac za Narodnu kuhinju obezbeđeno je 3.700.000 dinara. Od toga 400.000 dinara biće opredeljeno za 100 paketa koji će biti dostavljeni socijalno ugroženim porodicama iz seoskih mesnih zajednica u martu i aprilu ove godine.

,,Pored sredstava od lokalne samouprave, dobijamo od Crvenog krsta Srbije namirnice za 9 meseci, za pet dana u nedelji, posredstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a ostalo putem javne nabavke obezbeđujemo mi ’’, rekao je sekretar Crvenog krsta Nebojša Ivović.

Sekretar Crvenog krsta Nebojša Ivović, Foto: GM PRESS

Prema njegovim rečima, do sada je program Narodne kuhinje realizovan za šest dana u sedmici tokom cele godine, a od 2020. korisnici će imati tople obroke svih 366 dana u godini.

,,Smatram da je to nešto najvažnije i da sada neće morati da brinu za taj jedan dan u sedmici. To smo uspeli da realizujemo i to je najvažnija novina’’, dodao je Ivović.

Broj korisnika varira iz meseca u mesec. Razlog za to je što neki odlaze, neki se vraćaju, a dolaze i novi, pa se njihov broj kreće od 90 do 130 korisnika. U proseku oko 100 Milanovčana svakodnevno koristi usluge Narodne kuhinje.

Mirjana Milićević / moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *