Naredbe Gradskog štaba u Čačku

Gradski štab za vanredne situacije Grada Čačka u skladu sa odlukom proglašenju vanrednog stanja Predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije doneo je više naredbi koje treba da doprinesu sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije COVID-19 na teritoriji grada :

  1. GRADSKOJ UPRAVI ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI naloženo je sprovođenje mera za prekid rada svih predškolskih i obrazovnih ustanova na teritoriji Grada Čačka.
  2. JAVNOM PREVOZNIKU izdata je naredba za smenjenje obima javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Grada Čačka od utorka, 17. marta 2020. godine i njegovo stavljanje na subotnji režim vožnje, uz ukidanje svih noćnih linija.
  3. CENTRU ZA SOCIJALNI RAD izdata je naredba za zatvaranje dnevnih centara i klubova za odrasle i starije.
  4. GRADSKOJ UPRAVI ZA INSPEKCIJSKI NADZOR Od ponedeljka, 16. marta 2020. godine naloženo je sprovođenje naredbe za skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova i ostalih ugostiteljskih objekata) od 8 do 20 časova. U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše pedeset lica.
  5. POMOĆNIKU GRADONAČELNIKA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI I DIREKTORU SPORTSKOG CENTRA MLADOST izdata je naredba za prekid rada svih sportskih objekata na teritoriji Grada Čačka i održavanje sportskih, turističkih i kulturnih događaja i manifestacija.
  6. SVIM PRAVNIM LICIMA I PREDUZETNICIMA izdata je preporuka da omoguće rad od kuće teškim hroničnim bolesnicima i licima starijim od 60 godina.
  7. NAČELNIKU ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE izdata je naredba da u cilju koordinacije i komunikacije sa građanima prilagodi rad pozivnog centra na brojeve telefona: 032/309-111 i 0800/112-032 radi pružanja informacija za pomoć građanima. Cilj osnivanja ovog centra je organizovanje pomoći najstarijim sugrađanima kao što je donošenje namirnica i lekova na kućnu adresu i organizovanje lekarske pomoći kao i angažovanje jedinica civilne zaštite opšte namene.
  8. GRADSKOJ UPRAVI ZA INSPEKCIJSKI NADZOR izdata je naredba da u koordinaciji sa REPUBLIČKOM SANITARNOM INSPEKCIJOM vrši pojačan nadzor nad svim objektima zatvorenog tipa koji primaju više od 50 osoba, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije od 15. marta.
  9. CRVENOM KRSTU izdata je naredba da vrši distribuciju toplih obroka, lekova i ostalog na kućnu adresu starijih i bolesnih korisnika.
  10. Da JP I USTANOVE čiji je osnivač Grad Čačak stave na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije sve potrebne resurse.

Mirjana Aleksić / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *