Najveći proizvođač cevi u Srbiji beleži porast proizvodnje

Preduzeće Dak Comerc iz Gornjeg Milanovca, koje se bavi izradom šavnih cevi i hladno oblikovanih profila, zabeležilo je uz prvih 6 meseci ove godine značajan porast proizvodnje i prodaje u odnosu na isti period 2019.

„Metal Seko“ iz Gornjeg Milanovca privatizovan je 2005. Godine. Od tada do danas, vlasnička struktura je tri puta promenjena a pod okriljem novosadske firme „Dak Comerc“ , preduzeće radi od 2014. godine. Prema postignutim rezultatima, jedan su od pravih primera uspešne privatizacije.

– Svi naši proizvodni kapaciteti rade u optimalnom obimu, a potražnja svakodnevno pomera granice planirane proizvodnje – kaže Mirjana Maksimović, direktor poslovne jedinice Gornji Milanovac i dodaje – asortiman naših proizvoda često proširujemo jer se trudimo da i na taj način izađemo kupcima u susret .

Mirjana Maksimović, direktor poslovne jedinice Gornji Milanovac
Mirjana Maksimović, direktor poslovne jedinice Gornji Milanovac

– Period vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa na naš rad nije ni najmanje odrazio, na sreću niko od zaposlenih nije oboleo, pa ni proizvodni proces ni jednog trenutka nije bio obustavljen – istakla je Mirjana Maksimović.

Mesečna proizvodnja dostigla je 4.000 tona, čime se Dak Comerc izdvaja kao najveći proizvođač cevi u Srbiji. Svoje proizvode trenutno izvoze u zemlje u regionu Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Hrvatsku a sarađuju i sa železarama iz Mađarske, Autsrije, Ukrajine i Poljske, kao i sa drugim fabrikama iste delatnosti.

-U toku je izgradnja nove proizvodne linije,čime će broj od 102 zaposlena , koliko sada imamo, biti uvećan – istakla je direktorka preduzeća i izrazila zadovoljstvo što je trenutna proizvodnja u Dak Comercu na najvišem nivou od početka poslovanja.

Inače, Dak Comerc poseduje sve neophodne sertifikate koji su dokaz da su proizvodi usaglašeni sa najvišim propisanim standardima.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.