Najveći izazov za Metalac do sada – stiže Partizan

Deveto kolo Super lige za fudbalere Metalca je završeno gotovo savršeno. Na gostovanju u Kruševcu nadigrana je ekipa Napretka, osvojena su vrlo značajna tri boda, tako da se može reći da je raspoloženje u čitavom timu na vrlo dobrom nivou.

Sve to ide u prilog izazovu koji ih čeka za vikend, kada će u okviru narednog, desetog kola, dočekati tim Partizana, svakako jedan od dva najjača i najtrofejnija tima u Srbiji:

Trener Metalca, Žarko Lazetić

“Dolazi nam ekipa Partizana koja po mom mišljenju ima najbolji tim u ligi. Ima odlične inostrane fudbalere, dobre mlade igrače i sigurno da nas čeka najteži izazov od svih u Super ligi. Pripremićemo se dobro, u dobrom smo momentu generalno za šta je ponajviše zaslužna pobeda u Kruševcu, posebno način na koji je ostvarena. Moral ekipe je na visokom nivou i sigurno da ćemo pokušati da se predstavimo u što boljem svetlu, da odigramo što bolju utakmicu i da vidimo kako stojimo u duelu za zaista snažnim rivalom, pa zašto da ne probamo da dođemo do  povoljnog rezultata”, rekao je trener Metalca Žarko Lazetić.

Koliko je to veliki izazov za sve u plavobelom taboru, počev od uprave kluba, preko trenera, pa do samih igrača, govore i reči defanzivca tima Ivana Rogača:

Defanzivac tima, Ivan Rogač

“Veliki izazov je pred nama. Mi smo vrlo mlada ekipa, željni smo dokazivanja, a okršaj sa Partizanom je sam po sebi poseban. Oni su eliminisani iz evropskih takmičenja, pa će sasvim sigurno biti vrlo skoncentrisani na nastavak šampionata, pa i na sam duel protiv nas. Ono što je na nama jeste da sav taj naš talenat i sve kvalitete koje imamo pokažemo na terenu i ako to uspemo mislim da možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu”.

Bitan detalj za sve u timu Metalca, a isto tako i za ljubitelje fudbala u gradu pokraj Despotovice, je taj što će gotovo čitav igrački kadar biti na raspolaganju treneru Lazetiću. A što se samog motiva tiče, tu nema ni najmanje sumnje da će svaki fudbaler koji istrči na teren stadiona, dati 200 posto od sebe da bi se ostvario povoljan rezultat:

“Partizan je veliki klub, to je ogroman izazov za sve nas. Opet ponavljam, mi smo mlada ekipa, imamo dosta fudbalera u mladoj reprezentaciji, željne dokazivanja… Atmosfera u ekipi je sjajna i motiva za kvalitetnim izdanjem ne nedostaje kao i uvek”.

Ono što će svakako zahvaliti da užitak i prava sportska atmosfera budu na vrhunskom nivou, to je izostanak navijača. I sam trener Lazetić iskreno žali za time, ali se isto tako i nada da će se u najskorijem roku sve to vratiti na uobičajen kolosek:

“Ja samo još jednom moram da istaknem da mi je mnogo žao što neće biti publike i podrške navijača. Vidimo da se u Evropi polako stabilizuje situacija i da se navijači polako vraćaju na tribine, pa se nadam da će se to isto desiti i u Srbiji.  Svi znamo da se fudbal igra zbog navijača i nadam se da će i milanovačka publika uskoro moći da uživa u fudbalskim čarima, a isto tako i da podrži ove mlade momke koji su to svakako zaslužili”

Utakmica se igra u subotu sa početkom od 18 časova!

Moravički Poratal / Ognjen Vranić / Foto: Moravički Poratal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.