Najveća šteta naneta Ozremu i Gornjim Branetićima

Jučerašnje nevreme izazvalo je veliku štetu u mesnim zajednicama Ozrem i Gornji Branetići. Najviše štete pretrpela je putna infrastruktura, a ekipa JP za izgradnju je već od sinoć na terenu i radi na sanaciji štete. Prema rečima Milorada Dimitrijevića, načelnika Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu, pored štete na infrastrukturi, velike probleme izazvali su bujučni potoci i izlivanje reke Ozremice koja je kroz naseljena mesta nanela štetu poljoprivredim usevima, baštama i plastenicima.

– Juče je prema podacima palo oko pedeset litara kiše po kvadratnom metru za kratak vremenski period, a pogođjeni su delovi milanovačke opštine: Gornji Branetići, Kriva Reka, Ugrinovci, Ozrem, Zagrađe, Reljinci. – rekao je Milorad  Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu i dodao – Na sreću, nije bilo jačeg grada, ali je došlo do izlivanja reka, naročito reke Ozremice koja je poplavila i nanela štetu  poljoprivrednim usevima, baštama i plastenicima, i poplavila pomoćne objekte. Juče nije bilo moguće dati procenu štete, danas je situacija stabilna, a ekipe će narednih dana izaći na teren  i izvršiti procenu štete na poljoprivrednim usevima u ovim naseljima.

Pored štete na poljoprivrednim usevima, nevreme je izazvalo i oštećenja putne infrastrukture, čija je sanacija  u toku.

– Ne možemo odmah da saniramo sva oštećenja na infrastrukturi, ali pozivamo meštane i predsednike Saveta Mesnih zajednica, da prijave probleme, a mi ćemo obezbediti potrebnu mehanizaciju i sanirati štetu. – naglasio je Dimitrijević.

Što se tiče sanacije štete na poljoprivrednim domaćinstvima, ona će se ubrzo realizovati, dok sanacija putne infrastrukture iziskuje nešto duži vremenski rok. U ovom trenutku najvažnije je obezbediti putne prilaze seoskim domaćinstvima, a ostali problemi će se rešavati po prioritetu.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *