Nagradni konkurs „Tragom Nastasijevića“

Biblioteka „Braća Nastasijević“ iz Gornjeg Milanovca podseća sve koji vole da pišu da je u toku Nagradni konkurs „Tragom Nastasijevića“.

Kao i ranjie, pozivaju se stvaraoci svih uzrasta – učenici osnovnih i srednjih škola, zatim odrasli-afirmisani i neafirmisani. Zaposleni u Biblioteci nemaju pravo učešća na konkursu.

Kategorije konkursa obuhvataju pesmu, kratku prozu i esej. Okvirna tema konkursa jeste stvaralaštvo čuvene umetničke porodice Nastasijević,premda će stručni žiri, koji imenuje Biblioteka, u svim kategorijama ceniti i ostale samostalne i autentične umetničke priloge.

Tekstove dostavljati isključivo u elektronskoj formi, u PDF i WORD formatu, font Times New Roman,12; obim teksta ne bi trebalo da prelazi 15 000 karaktera(sa razmacima). Biblioteka zadržava pravo lektorisanja priloga, u proceduri objavljivanja, uz eventualne konsultacije sa autorom.

Konkurs je otvoren od 1.juna do 10.septembra 2020.godine. Stručni žiri će 25.septembra 2020. godine objaviti rezultate konkursa. Nagrađeni radovi biće objavljeni i promovisani u zborniku Biblioteke „Slovo Ćirilovo“, tokom manifestacije „Dani Nastasijevića“ u oktobru 2020.

Autorska prava i međusobni odnosi učesnika konkursa i Biblioteke biće uređeni uz poštovanje pozitivnih propisa. Uz široko poštovanje slobode umetničkog stvaranja, Biblioteka zadržava pravo da ne uzme u razmatranje radove koji zagovaraju bilo koji oblik netolerancije i diskriminacije.

Radove dostavljati na email adresu: konkursgmbiblioteka15@gmail.com, sa naznakom:

Konkurs: Tragom Nastasijevića 2020.

Kontakt :gmbiblioteka@gmail.com.

Moravički Portal / Biblioteka „Braća Nastasijević“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.