Na skupštinskom zasedanju usvojene sve tačke Dnevnog reda

Na samom početku sednice usvojene su odluke o prestanku mandata odbornicima Skupštine Opštine Gornji Milanovac sa izborne liste Aleksandar Vučić- za našu decu i izborne liste Ivica Dačić Socijalsiticka partija Srbije, Jedinstvena Srbija, usled preuzimanja posla, odnosno funkcije, koja je, u skladu sa zakonom, nespojiva s funkcijom odbornika.Usvojena je I odluka o prestanku mandata odbornika Skupštine opštine sa izborne liste grupe građana “Pobedi I spasi opštinu Gornji Milanovac –Milisav Mirković”, usled podnošenja ostavke.

Osim ostalih tačaka, danas su usvojeni predlog Odluke o završnom računu Opštine za 2019. godinu, razmatranje izveštaja o izvršenju odluke o budžetu za period od 1. januara do 30. juna 2020. godine, kao i predlog Odluke o drugom rebalansu budžeta za tekuću godinu. Usvojen je i predlog Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za izgradnju pristupne saobraćajnice „Gornji Milanovac –petlja Takovo“, kao i predlog Odluke o lokalnom ombudsmanu.

Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac
Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac

„Današnja Skupština je bila specifična i malo je duže trajala zbog velikog broja tačaka na dnevnom redu – rekao je Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac. “Poznati su razlozi, dugo nije bilo zasedanja, tako da je ovo bila prva radna sednica Skupštine Opštine posle konstituisanja Skupštine i one prve sednice gde su izabrani izvršni organi. Zato je bilo dosta tačaka koje je trebalo usvojiti, izvršenje budžeta, rebalans budžeta, izveštaji ustanova i javnih preduzeća, tako da su to razlozi zašto smo danas ovako dugo ostali. Ja moram da izrazim zadovoljstvo što je bilo dosta konstruktivnih razgovora, kao što je i sam predsednik Opštine rekao. Nastavljamo sa radom i verujem da ćemo u ovom duhu doprineti da se odluke koje se ovde donose sprovode na najbolji mogući način, u interesu građana Gornjeg Milanovca.“ – rekao je Nikolić.

Danas su usvojeni I izveštaji o radu javnih preduzeća ustanova.

Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac kaže da kao rukovodilac nije zadovoljan rezultatima ostvarenim u 2019. godini, ali da kada uporedi izveštaje iz ranijih godina, u potpunosti je siguran da su prošlogodišnji, ostvareni prema očekivanjima i planovima postavljenim  u prethodnom periodu.

Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac
Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac

-Preduzeće je ostvarilo neznatnu dobit, u 2019. godini oko 1,5 miliona dinara, to će biti raspoređeno na pokriće gubitaka iz prethodnih godina koji iznose oko 49 miliona dinara. U proizvodnom smislu, mislim da je JKP apsolutno odgovorilo svim izazovima koji su se desili tokom 2019. godine. Proizvedeno je i distribuirano nešto više od 5 miliona kubika vode i dopremljeno do naših sugrađana. Što se tiče kvaliteta vode analize su pokazale, a bilo ih je više od 1,600, da je procenat neispravne vode 1,6. Gornja granica za nedozvoljene supstance u vodi  su do 20%. Što se tiče komunalnog sektora u 2019. godini, odveženo je oko 15 hiljada tona smeća na sanitarnu deponiju i očišćeno je 19 divljih deponija. Mi smo stavili akcenat na čistoću grada  i mislim da smo u 2019. godini uspeli da poboljošamo rezultate u odnosu na prethodne godine.“ – izjavio je Lazić.

Predrag Marković, direktor SRC “Breza”, ocenjuje prošlu godinu kao veoma uspešnu.

Predrag Marković, direktor SRC “Breza”
Predrag Marković, direktor SRC “Breza”

„2019. je bila dobra godina za ustanovu Sportsko-rekreativni centar, kako za Halu Breza, tako i za Gradski bazen. Zadovoljni smo radom, zadovoljni smo izveštajem, vidim da su i odbornici zadovoljni, a nadam se i građani“ – rekao je Marković.

Odbornici Skupštine Opštine usvojili su na današnjem zasedanju i predlog Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za izgradnju pristupne saobraćajnice „Gornji Milanovac – petlja Takovo“, predlog Odluke o lokalnom ombudsmanu, kao i sve ostale tačke Dnevnog reda.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.