Na grudnom odeljenju Opšte bolnice tri pacijenta, rendgen aparati pušteni u funkciju, Prijemna ambulanta Doma zdravlja radi 24 sata

Prema informacijama iz Opšte bolnice  pacijent koji je na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu i dalje je na respiratoru, vitalnih je parametara, prema saznanjima  od jutros  zdravstveno stanje još uvek ne dozvoljava skidanje sa aparata. Prebačen je sa infektivnog u urgentni centar, gde se vrši prijem pacijenata sa dokazanim korona virusom.

 – Na Grudnom odeljenju milanovačke Opšte bolnice smešteno je troje pacijenata. Za jedno lice očekujemo rezultate, mada je na terapiju za običnu upalu pluća odreagovalo dobro što ukazuje da verovatno nije zaraženo ali sačekaćemo definitivnu potvrdu – rekao je dr Predrag Šutić,  član Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac i vd direktora Opšte bolnice.

Od dve osobe koje su juče primljene, jedna je bila u direktnom kontaktu sa pacijentom smeštenim u Kragujevac. Ova osoba ima subfebrilne temperature, koje se kreću do 37,9 i dobrog je opšteg stanja. Inicijalni odgovor na datu terapiju je dobar. Zbog promene slanja uzoraka jer se otvara Centar za analizu uzoraka na korona u Kraljevu, u toku dana će doći da uzorkuju ova dva pacijenta. Što se tiče pacijenata na internom koji su bili tamo hospitalizovane pa su se javile temperature,uzorkovani su juče, čekamo analize – istakao je Šutić i dodao – rendgen aparati koje je Vojska ustupila Opštoj bolnici, pušteni su u rad i funkcionišu savršeno.

Prijemna ambulanta Doma zdravlja radiće 24 sata

Juče je stigla naredba Ministarstva zdravlja da Prijemna ambulanta Doma zdravlja radi 24 sata. Telefoni mobilni i fiksni kao i dežurni lekar na raspolaganju su 24 sata.

Dr Aleksandar Čivović, Dom Zdravlja

U Domu zdravlja juče je fizički primljeno 115 lica, zabeleženo je 427  telefonskih poziva. U terenskim abulantama u Pranjanima 19 pregleda, na Rudniku 12, Beršići 3. Kućno lečenje 43 sestrinske i 5 lekarskih poseta.  U Prijemnoj ambulanti 7 pregleda. Dva lica su hospitalizovana.

Iz Doma zdravlja apeluju još jednom na sugrađane da se pridržavaju donetih mera kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *