Na gradskom trgu navijači i igrači proslavili ulazak KK Borac u ABA ligu

Udruženje najvijača Košarkaškog kluba Borac u Čačku organizovalo je sinoć na centralnom gradskom trgu proslavu povodom ulaska kluba u ABA 1 ligu. Nove članove elitnog regionalnog takmičenja pozdravili su brojni navijači, kao i nekadašnji igrači i treneri Borca.

Posle dve godine strpljivog rada i dominacije u ABA2 ligi, košarkaši iz grada na Moravi dočekali su dan da se, kako svi veruju u Čačku, vrate tamo gde i pripadaju.

Zbog toga su članovi Udruženja najvatrenijih navijača crveno-belih priredili proslavu kako bi se zahvalili igračima, trenerima i upravi kluba na velikom uspehu.

“Čačak je grad košarke i Borac je najveći brend našeg grada. Uspeli smo da ostavrimo istorijski san koji smo čekali 30 godina”, izjavio je predsednik Udruženja navijača KK Borac Dragan Marković koji se zahvalio svima koji su podržali ovaj događaj.

kk Borac Čačak, proslava povodom ulaska kluba u ABA 1 ligu, Foto: Moravički Portal

Kapiten ekipe Uroš Čarapić smatra da je plasman u Jadransku ligu zaslužen bez obzira na odluku da se sezona u ABA ligi ne nastavi zbog pandemije Kovida-19.

“Mislim da je apsolutno zasluženo jer cele sezone smo dominirali. Mislim da nam niko nije bio ravan u ABA2 ligi. Ovo što se dešava u Čačku je neverovatno, Čačak je stvarno grad košarke”, rekao je Čarapić koji se zahvalio Udruženju na izuzetnoj proslavi.

Šef stručnog štaba Marko Marinović smatra da se Borac vratio na veliku scenu i nada se da će se u novoj sezoni tražiti karta više jer igrači  pred punim tribina i vatrenim navijanjem uvek ostave srce na terenu.

kk Borac Čačak, proslava povodom ulaska kluba u ABA 1 ligu, Foto: Moravički Portal

“Oni su nam uvek bili ne šesti već sedmi, osmi igrač u prelomnim momentima utakmica i davali su nam vetar u leđa tokom cele sezone, ne samo tokom ove već svih sezona unazad”, istakao je Marinović koji je po završetku igračke karijere u Borcu postao trener kluba.

Podršku Udruženju navijača, kao i svima u klubu na proslavi su dali i poznati bivši košarkaši Borca Nikola Pešaković, Branko Jorović i Aleksa Avramović koji igra u španskom Estudijantesu.

“Svima koji smo igrali za Borac bio je san da izađemo na najvišu scenu kao što je Jadranska liga. Bogu hvala, to se desilo. I svima nam je puno srce”, izjavio je Avramović.

Udruženje navijača osnovano je prošle godine na Ilindan, a ulazak kluba u ABA1 ligu dogodio se u godini kada se obeležava sedam i po decenija postojanja  KK Borac.

Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *