Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku online nastava

U skladu sa okolnostima izazvanim širenjem COVID-19 na teritoriji Republike Srbije, a u kontekstu donete odluke o uvođenju vanrednog stanja, Fakultet tehničkih nauka u Čačku uskladio je održavanje nastave sa novonastalom situacijom.

Prema rečima dekana prof. dr Danijele Milošević,  u skladu sa odlukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Univerziteta u Kragujevcu, nastava na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku se organizuje na daljinu, odnosno na način koji ne zahteva fizičko prisustvo studenata na Fakultetu.

Kao društveno odgovorna ustanova, poštujemo državne odluke i instrukcije o načinu rada koje nam upućuje nadležno Ministarstvo i Univerzitet. Nastavnici su elektronskim putem na raspolaganju studentima i na taj način će obavljati konsultacije.

Što se tiče ostalih zaposlenih, dekan Milošević je dodala da će sve stručne službe na Fakultetu raditi redovno, ali sa smanjenim brojem lica.

Prodekan za nastavu dr Milan Plazinić, vanr. prof. kaže da će svi prijavljeni za pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita biti obavešteni o aktivnostima u vezi realizacije pripremne nastave.  

Stav Kolegijuma Fakulteta tehničkih nauka u Čačku je da će se u skladu sa državnim odlukama prilagođavati okolnostima u novonastaloj situaciji u vezi sprečavanje širenja COVID-19 jer je najvažnije zdravlje i bezbednost svakog pojedinca.  

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *